Møt oss på:

introKort om oss

Siden ble sist oppdatert: Onsdag, 12.desember 2012

Kennel Svebø; ble etablert i 1995. Vi har som målsetning å bedrive oppdrett av Schæferhund (Schæfer) i liten og kontrollert målestokk. Den altover- skyggende målsetning er å avle på og frem typeriktige, sunne og friske Schäferhunder med optimale brukshundegenskaper. Alle hundene i oppdrettet oppfyller Norsk Schäferhund Klubs strenge avlskriterier. Du finner derfor alle våre valpekull på klubben sin valpeliste. Vi fôrer våre hunder med Royal Canin og ProPet hundemat.

Kennel Svebø har pr i dag kun HD/AA-frie hunder av våre egne hunder som benyttes i avl. Vi har bygget oss opp, "stein for stein", over to linjer, og mener nå i dag at vi har etablert en "egen" meget livssterk blodslinje med gjennomgående friske og sosiale individer med balanserte egenskaper som passer til et hvert hundehold. Det være seg som schutzhund, lavinehund, redningshund, gjeterhund, tjenestehund og naturligvis til andre formålstjenlige hundeaktiviteter for den spesielt interesserte og for familieformål. Vi ønsker ikke å produsere "ekstremsporthunder", men gode sosiale hunder med mest mulig mellom ørene, som er tiltalende å se på og sunne i kropp og sjel. Alle våre valpekull preges etter et fast "program" vi har gjennomprøvet gjennom flere år med stor suksess. Det skal understrekes at kennel Svebø konsekvent forhåndsregistrerer alle sine valpekull. Valper leveres kontrollert av veterinær, vaksinerte og ID-merkede. Du skal som valpekjøper derfor føle deg trygg på at det formelle alltid er i orden før du henter valpen hos oss.

BH Ærna av Svebø venter valper med Falkøens Olaf
Olaf

Over: Olaf koser seg i gresset :)

Da ser det ut som det blir valper av tyvparringen for en tid siden, og Ærna venter med det sitt første valpekull. Var ikke meninga at Olaf skulle parre Ærna - men på et senere tidspunkt. Uansett; en kjempekombinasjon vi har svært tro på. Olaf er sønn av dobbel verdensvinner; SchH3 Remo v Fichtenslag. Valper ventes ca 2 januar og vil da være leveringsklare i slutten av februar.

Interessert i valp i dette kullet - ta kontakt på mob 45003121. Forbeholdes kun bruks/utstillingsinteresserte. Allerede flere bestillinger


Ålly av Svebø er nå røntgenundersøkt med best tenkelig resultat; HD/AA-fri A !!!

Ålly er nå røntget med best tenkelig resultat foran og bak. Jeg har med det ei ny "gren" av egenprodusert hund fra importtispen min Lotte vom Streek som supplerer de to gamle linjene jeg har avlet på i alle år.


Falkøens Olaf er nå røntgenundersøkt med best tenkelig resultat; HD/AA-fri A !!!

Over: Olaf koser seg i gresset :)

Olaf er nå røntget med best tenkelig resultat foran og bak som samtlige av øvrige i kullet han kommer fra som er undersøkt. Olaf er med det forbi første hinder og reiser om kort tid til tyskland for å starte sin utdannelse schh1,2 og 3 før han alvskåres og returnerer hjem.


:: 01.september ::

SchH1 Lotte vom Streek har født 6 valper (5h/1t) den 1 september

Lotte og Don Diego
Over: Maria, Lotte og 3 av valpene

Lotte har fått 6 valper (5 hanner / 1 tispe) med SchH1 Rallarbos Don Diego 1. september. Valpene er store og meget kraftfulle :) Flere bilder legges ut på facebook


:: 11.juni ::

Nye bilder av SchH1 Wendy av Svebø, Falkøens Olaf og Ålly av Svebø

Ålly Olaf Wendy

Nye bilder er tatt av SchH1 Wendy av Svebø, Falkøens Olaf og Ålly av Svebø.
Du finner dem på siden til de respektive.


:: 29.mai ::

SchH1 Lotte vom Streek er parret med SchH1 NUCH Rallarbo's Don Diego!

Lotte og Don Diego
Over: Hyrdestund

SchH1 Lotte vom Streek (min tyske tispe) er nå parret med SchH1 NUCH Rallarbos Don Diego Se valpekullsiden for mer informasjon


BH AD SchH1 Ianko av Svebø har blitt 12 1/2 år

Ianko 12 1/2 år
Over: SchH1 Ianko av Svebø (SchH2 Kratmosens Rocco / Ella Evita av Svebø)

Min gamle veteran, Ianko, har blitt utrolige 12 1/2 år. Ikke så sprek som da han var ung - men han holder fremdeles "koken". Får sine daglige turer, leiker og er glad og er fremdeles helt klar i hodet. Han er ellers den samme gode gamle hunden han alltid har vært - og om en fremdeles klarer å holde alderdomsplagene i sjakk så håper jeg at han kan leve noen år til :) Ianko er forlengst pensjonert fra avl - men siden vi har frosset ned sæd etter han på veterinærhøyskolen så er planen å inseminere noen tisper med han med tider og stunder. Ianko er på alle måter den beste hunden jeg har hatt noen gang - en super familiehund, lettlært og med stor arbeidsvilje og kapasitet. På samme tid har han en solid merittliste fra utstilling hvor han på sitt vis fikk en ny vår da dommerene omsider "oppdaget" han rett før han ble veteran !


SchH1 Wendy av Svebø har fått løpetid og parres med SchH1 VA1 NV-2011 NS UCH Rothcos Ashan Kah

Wendy har nå også fått løpetid, og parres ca 25/5 med norges flotteste hannhund; SchH1 NS UCH VA1 Norsk Vinner NSCHK og NV NKK 2011 Rothcos Ashan Kahn.
Dette blir Wendy sitt tredje kull. Erfaringsmessig gir hun også noe langhår, så er du interessert i det så er det altså en mulighet her. Har så langt gitt valper med samme sterke fargene som seg selv, og med et herlig og omgjengelig vesen.


:: 13.april ::

Olaf klar for sin andre utstilling
- utviklet seg fint gjennom "drittalderen"

to valper
Over: Olaf ute og spankulerer

Olaf er nå gjennom den værest utviklingstiden - og tegner nå til å bli en svært god hund :) Han er nå "klar" for å stilles igjen og blir stilt 14/4 i Bergen og 21/4 i Sarpsborg.


:: 11.mars ::

Ålly av Svebø vant sitt første skue

to valper
Over: Ålly av Svebø

Ålly vant sitt første skue hos NSCHK avd Bergen 11 mars for John Torsvik og ble VV1 uten store anstrengelser i klasse 6-9 mnd. Hun ble også stilt igjen 14/4 hos avd Bergen for Oddbjørn vinter men tapte da sin førsteplass som hun ble plassert i og ble satt som vv2 etter litt dårlig kontakt med forvert på utsiden slik at Ålly ville alle andre veier. Hun er uansett en smekker og svært velgående tispe som vi gleder oss masse til i fortsettelsen. Hun er etter SchH1 VA1 NSUCH NV-2011 Rothcos Ashan Kahn og SchH1 Lotte vom Streek. Les mer her »


:: 25.mars ::

SchH1 Wanta av Svebø er parret med SchH1 VA1 NV-2011 NS UCH Rothcos Ashan Kahn

wantaashan
Over: Hyrdestund

LWanta har nå flyttet tilbake til Norge - og er nå parret med Norges flotteste hannhund ! Valper selges fortrinnsvis til bruks- og utstillingsinteresserte !


:: 03.november ::

Falkøens Olaf utvikler seg svært bra :)
- vant sin første utstilling 22/10

to valper
Over: Falkøens Olaf har nå blitt 5 måneder og utvikler seg svært bra :) I tillegg synes han svært lettlært og usedvanlig lettlært !

Lørdag 22/10 var vi på utstilling før første gang på snart 1 1/2 år. Påmeldt var Olaf i 4-6 hann, Ærna i Åpen klasse og Lotte i brukshundklasse. Arrangør var NSCHK avd. grenland og dommer var John G. Torsvik :)ku
Ikke overraskende vant Olaf klassen sin med en strålende kritikk - en hund som utvilsomt vil gjøre seg gjeldende når sesongen tar til igjen over nyttår. Noe løs for alderen ennå pga sine lange løpsknokler og vinkler - så dette fratok han BIR'et denne gangen... Ærna plasserte seg som Excellent 2 CK og lotte kjempet seg, totalt hårløs og nærmest tatt rett ut av valpekassa, til Excellent 2 og med sin første CK. I BTK gikk hun til og med mange plasser foran Ærna som for dagen ikke var særlig "grei" i ringen :)


:: 26.juli ::

SchH1 Lotte vom Streek fødte i dag
8 valper hvorav 6 hanner / 2 tisper

to valper
Over: Lotte koser seg med valpene sine.

Lotte har født 8 velskapte valper. Far er SchH1 VA1 Norsk Vinner 2011 Rothcos Ashan Kahn. På tredje forsøk lyktes det endelig å få henne drektig. Les mer her »


:: 20.juli ::

3 normalpelsede og 4 langhår etter Wendy
- leveringsklare
fra 5 august

to valper
Over: Maria og valpene etter Nilo og Wendy koser seg ute i finværet.

Wendy sine valper begynner nå å bli store - passerte 5 uker i dag og de er med det leveringsklare om ca 2 1/2 uke. Valpene er store og kraftfulle og som en ser av bildet med meget gode farger. 4 av valpene er langhår hvorav 3 hanner og 1 tispe. Les mer her »
Noen filmsnutter av valpene kan sees her Del 1 og her Del 2 og her Del 3


:: 20.juli ::

SchH1 Lotte vom Streek er drektig
- valper ventes ca 27/7 !!

SchH1 Lotte vom Streek
Over: Bildet av Lotte er tatt 2 juli hvorpå hun var 5 1/2 uke ute i drektigheten.

Endelig kan jeg melde at det på tredje forsøk har lyktes å få Lotte drektig. Hun er nå 1 uke før valping ganske stor - og jeg ser virkelig frem til å få valper etter henne og Ashan-Kahn. Les mer her »


:: Ny hannhund på kennelen ::

OlafVi presenterer Falkøens Olaf
- overlapper med gamlefar Ianko mens han ennå lever

Tiden er kommet hvor det er riktig å overlappe med en ny hannhund på kennelen etter Ianko som fyller 12 år i desember. Ianko er fremdeles vital og oppegående og vil nok holde ut en stund til får jeg håpe. I et par år nå har jeg fulgt med på en del avlsdyr og via dette omsider funnet meg et kull og kjøpt en hannvalp etter fjordårets VA2 Remo v Fichtenschlag. Valpen var reservert allerede før moren var parret. Remo spås å bli årets sieger - og kombinasjonen valpen kommer fra tilsier at dette vil kunne bli en hann som passer til det meste av tisper i oppdrettet i fremtiden om og når det skulle bli aktuelt. Les mer her »


:: 15.juni ::

SchH1 Wendy av Svebø har født 7 valper hvorav 5 hanner og 2 tisper

to valper
Over: To av valpene til Wendy og Nilo

Wendy fødte i dag 7 store og kraftfulle valper. Trodde lenge at det var flere - men ble nok bra lurt av størrelsen på valpene denne gangen og alt fostervannet. Både mor og valper har det fint. Les mer her »


:: 24.mai - parring foretatt ::

SchH1 Lotte vom Streek er parret med
SchH1 VA2 NV/SSM Rothco's Ashan Kahn

Ashan Lotte
Over fra venstre: SchH1 VA2 NV/SSM Rothco's Ashan Kahn og SchH1 Lotte vom Streek

Lotte er nå parret med SchH1 VA2 NV/SSM Rothco's Ashan Kahn. Ashan er en kraft og substansfull hannhund med et markant kjønnspreg - et virkelig blikkfang. Kombinasjonen er i god trå med min avlsfilosofi med ingen inn-/linjeavl. Les mer her »


:: 16.april - parring foretatt ::

SchH1 Wendy av Svebø er parret med SchH3 Nilo van Heralmaborg

Nilo Wendy
Over fra venstre: SchH3 Nilo van Heralmaborg og SchH1 Wendy av Svebø

Endelig kan jeg melde at Wendy er parret. Hun skulle i utgangspunktet parres med SchH3 VA2 Remo v Fichtenschlag - men da hun har startet og stoppet løpetidene mange ganger ble det en håpløs affære å planlegge noe. Da undertegnede bestilte seg en tur til syden startet hun jammen meg å løpe normalt. Det ble tatt blodprøve mens hun sto på kennel da jeg var i utlandet og ideell parringsdag viste seg være dagen jeg kom hjem. Sammen med dette og risikoen med å reise langt hadde jeg ikke annet valg enn å hive meg rundt å bruke en reserve og et godt alternativ her i Norge som før er vurdert; nemlig SchH3 Nilo v Heralmaborg. Hun ble parret med han lørdag 16.apirl Les mer her »


:: 25.mai ::

Qwanni fødte 3 tispevalper 9.mai, men to av de satt fast og døde

Qwanni fødte 9.mai 3 tispevalper etter en komplisert fødsel. Den første var det full fart i og liv i, men da den neste satt fast døde denne og den som lå igjen i moren. Dessverre mistet hun den eneste levende fødte tispen etter noen få dager. Dette er bare trist at hennes siste kull skulle ende en flott avlskarriere slik.


:: 12.mars - parring foretatt ::

Qwanni av Svebø er parret med
SchH1 VA2 NV/SSM Rothco's Ashan Kahn

remo Lotte
Over fra venstre: SchH1 VA2 NV/SSM Rothco's Ashan Kahn og Qwanni av Svebø

Qwanni er nå parret med SchH1 VA2 NV/SSM Rothco's Ashan Kahn. Ashan er en kraft og substansfull hannhund med et markant kjønnspreg - og erfaringene tilsier at han har og nedarver de egenskapen som trenger å tilføres Qwanni. Dette blir Qwanni sitt siste valpekull før hun pensjoneres. Hun er nå i en alder av 8 1/2 år fremdeles like sprek som en unghund. Hun har totalt sett (mye pga alder og at vi har en del avkom etter henne) vært den beste avlende datteren etter sin nå avdøde mor, SchH1 Juni av Svebø. Qwanni er også mor til SG7 NV-2010 Ærna av Svebø. For første gang har jeg vært på veterinærhøyskolen for å ta progrestronprøve og utstryk på henne for å være på den sikre siden når en skulle parre henne nå en siste gang. Hun ble parret på torsdag og lørdag. Torsdag var progrestronet på 44 og med det perfekt. Kullet har ingen inn-/linjeavl de fem første ledd og er helt i tråd med oppdrettets avlsfilosofi. Ashan Kahn kommer fra et HD/AA-fritt kull og bør via sin stamtavle være en svært "trygg" hund hva angår dette. Qwanni har via sine tre tidligere kull også vist at hun er en betydelig forbedrer sammenlignet med rasegjennomsnittet. Les mer her »


:: 02.august ::

Juni av Svebø er død - en bærebjelke i oppdrettet har gått fra oss 10 år gammel

FMåtte i dag ta den tunge veien til Kinsarvik for å hente Juni. Hun har vært litt tufs siste tiden, og omtrent ikke spist siden torsdag forrige uke. Sent i går kveld var hun slett ikke bra. Til morgenen i dag ramlet hun bare sammen på morgenturen hjemme på tunet - der ble hun også liggende. Siden Gro ikke fikk fatt i veterinær nede i fjorden tok jeg kontakt med min gamle veterinær Erik Samuelsen samt de lokale her på Voss. Reiste derfor ned for å hente henne. Hun lå rett ut stakkars, men lettet raskt på hodet da jeg ropte på henne. Dette ble den siste gangen... Les mer her »


:: 13.juli ::

4 hunder fra oss er påmeldt til Norsk Vinner - også snart 11 år gamle SchH Ianko av Svebø

For årets norsk vinner som går av stabelen på Jevnaker kommende helg har vi meldt på 4 hunder fra oss. Disse er SchH1 Wendy av Svebø, SchH1 Yuli av Svebø, Ærna av Svebø og evig unge SchH1 Ianko av Svebø. Ianko er i en alder av snart 11 år i svært svært god kondisjon - og han er med som maskot i år også. Han blir ikke med på motprøven i år - dette fordi vi ikke risikerer å utsette en gammel hund for en like klønete figurant som i 2009 som ødela noe som skulle bli en bra oppfølging fra treningen dagen før. En fantastisk veteran som i fjor så til de grader høstet publikums gunst og ærre.
Han har på sine gamle dager kanskje blitt norges mest omtalte og profilerte veteran.

Av de påmeldte så er dessverre kun Ærna i pels, så av tispene som er påmeldt er det kun hun som er "sikker". Så får vi se hva vi gjør med de andre to.


:: 05.juni ::

Wendy livstidskåret i Tyskland 5/6 og leverte en perfekt motprøve

SchH1 Wendy av Svebø som har vært utlånt på kull til Klaus Niedergassel (kennel Holtkämper Tor i Tyskland) besto i morgentimene i dag sin livstidskåring med glans og leverte en perfekt motprøve. Wendy er med dette nå da klar for retur til Norge, og undertegnede reiser ned helgen 18-20/6 for å hente henne hjem. På samme tid vil Ærna av Svebø bli stilt på en utstilling der nede søndag 20/6 før retur hjem. Det blir første gang jeg deltar på en utstilling i Tyskland med egne hunder. Wendy og Wanta er stilt der nede tidligere med meget godt resultat mens de var til utdannelse.
Wendy har hatt et fantastisk godt kull hos Klaus - som har valgt å beholde hele 2 hanner og 1 tispe av kullet på 9 som hun fikk med Morret v Holtkämper Tor. Wendy kommer nå hjem for trening og oppkjøring til Norsk Vinner....


:: 23.mai ::

Ærna av Svebø ble nr2 i juniorklassetispe av 16 påmeldte (og med CK)
- endelig begynner Ærna å hevde seg igjen

Tomta på nadlane
Over: Ærna koser seg i vårværet :)

I helgen (22/5) reiste jeg til Nesbyen til avd. Hallingdals årlige pinseutstilling som omtales som "lille Norsk Vinner" siden det alltid er veldig mange påmeldt samt at det stort sett er av veldig høy kvalitet det som fremvises. Jeg skulle stille Lotte og Ærna. Lotte er en hund som er kjøpt inn for avlsøyemed. For dagen endte hun som nr 8 og 1BKT i brukshundklasse tispe. Hun presenterte seg uansett veldig godt for sine forutsetninger med god ringdisiplin og temperament. Ærna derimot har ikke nådd helt opp på sine foregående to utstillinger - men hun har vært i en vanskelig alder og helt uten noen form for utstillingstrening. Les mer her »


:: 20.mai ::

Kennel Svebø flytter permanent til Voss
- bygger nytt hus og "kennel" på "Nadlane"

Tomta på nadlane
Over: Bildet er tatt midt i tomta hvor jeg skal bygge det nye huset

Etter samlivsbrudd i fjor senhøst flyttet undertegnede til Voss. Har i lengre tid forsøkt å overta et småbruk - men selger lot etter en måneds venting salget på is. Alternativet for meg var da å kjøpe noe annet - men siden en driver med hund så er det flere kriterier som må oppfylles. Jeg kjøpte derfor i dag 1 mål stor tomt på det nye byggefeltet på Nadlane (Bulken - Voss). En urolig flott utsiktstomt med skogen og fjellet i umiddelbar nærhet med enorme treningsforhold og muligheter med hund. Undertegnede er også selv byggmester, og er allerede i etableringsfasen med eget foretak her på Voss. Er også født her og vokst opp mine første leveår her. Voss er et av landets klart flotteste steder å bo med alle mulighetene en måtte ønske seg.


:: 05.mai ::

Nye valpekull-kombinasjoner er planlagt i 2010

Vi har nå planlagt 3 nye kullkombinasjoner. Tisper som skal parres er Schh1 Lotte vom Streek; hun parres med SchH1 Rothco's Ashan Kahn. Således blir det SchH1 Yuli av Svebø som skal parres med SchH3 Adelnor's Jello. Sist ut blir vår meget pigmentsterke Juni-datter og veteran Qwanni av Svebø. Hun blir mest sannsynlig parret i utlandet, men dersom hun parres i Norge vil vi også til henne benytte SchH1 Rotcho's Ashan Kahn. Dette vil bli det siste kullet til Qwanni før hun pensjoneres. Qwanni har vært en fantastisk god avlstispe, og var den første datteren etter SchH1 Juni av Svebø som ble satt i avl. Etterhvert når SchH1 Wendy av Svebø kommer hjem igjen fra tyskland så vil vi omgående begynne planleggingen av hennes neste valpekull.Les mer her »


:: 03.mai 2010 ::

Nye bilder av Ærna av Svebø
- oppdrettets mest lovende unghund

Ærna av Svebø 1 mai 2010
Over: Ærna ute og traver. Bildet er tatt 1 mai 2010. Hun er på dagen 14 mnd gammel

Ærna har nå passert 14 måneder. Hun er frirøntget på hofter og albuer, og tegner nå til å bli en av oppdrettets desidert beste hunder gjennom oppdrettets 15 årige historie. Hun føyer seg nå glatt inn i rekken av flere meget gode hunder over samme morslinje. Nevner såsom Denny av Svebø, VA4 Norsk Vinner 2000 Fanta av Svebø og ikke minst vår aller beste hund SchH1 Wendy av Svebø. Ærna har hatt en forrykende utvikling de siste månedene, og slik jeg kjenner morslinjen og hvordan dyrene der ofte utvikler seg så tror jeg dette blir veldig bra. Ærna reiser til Tyskland medio oktober for å påbegynne sin SchH-utdannelse. Ærna er datter av Qwanni av Svebø og etter sannsynligvis scandinavias desidert beste avlshann; SchH3 Nilo v Heralmaborg. Har samlet noen av de beste bildene av henne siden hun var valp. Les mer og se flere bilder av Ærna her »


:: 6.april ::

Nye bilder av SchH1 Lotte vom Streek

SchH1 Lotte vom Streek
Over: Lotte følger sporet av en hare som hadde hoppet over jordet et par minutter før vi kom ned :)

Lotte, som jeg kjøpte av Edwin Mast og Janine Krabbe i fjor, er nå permanent hos meg etter noen måneders opphold hos kennel Övarden i Sverige før jeg kjørte henne til SchH-utdannelse i Tyskland hos Klaus og Nicole Meyer. Lotte er en usedvanlig trivelig og sosial hund som går godt over ens med alt og alle. Til og med sure tverre tisper trives i Lottes nærvær. Det fordrer svært godt for en kommende avlstispe som tross alt også skal prege sine valper. Lotte er pr i dag en av kennelens desidert beste hunder, og med sin svært gode HD-zuchtwert på 77 fra Tyskland så lover det svært bra for hva en bør forvente av hva hun gir av hofteleddsfeil til sine avkom. Hun er oppdrettets nysatsning for på den måten å å flere bein å stå på. Lotte vil bli å se på en rekke utstillinger på våren og forsommeren. På siden hennes kan du nå se flere nye bilder som jeg har tatt av henne uten at folk har stilt henne opp - altså bildene er tatt mens hunden går og leker fritt. Les mer her »


:: 29.mars ::

Ærna er HD/AA-fri :)

Resutatet etter at Ærna ble HD/AA-undersøkt er klart - og heldigvis var hun fri for både HD og AA. Det var imidlertidi ingen stor overraskelse - men nå er den obligatoriske bøygen passert. Ærna reiser til Tyskland i oktober for SchH-utdannelse og avlskåring.


:: 19.mars ::

Æ-kullet klare for HD/AA-undersøkelse
- Ærna røntget og det så veldig bra ut

Ærna av Svebø
Over: Ærna leker i snøen (foto tatt 21 mars 2010)

Æ-kullet vårt som ble født 1.mars 2009 er nå klare for HD/AA-undersøkelse. Først ut var vår egen Ærna av Svebø, og hun ble i dag 19.mars undersøkt av Erik Samuelsen ved ABC-Dyreklinikk i Drammen. Både hofter og albuer så meget bra ut så nå gjenstår det bare å få det offisielle resultatet fra Norsk Kennel Klub. Vi oppfordrer øvrige eier av kullsøsken å undersøke hundene sine med det aller første.


:: SchH1 Wendy av Svebø ::

Wendy har født 9 valper i Tyskland

Som tidligere publisert så har vi lånt bort wendy på kull til Klaus Niedergassel - kennel Holtkämper Tor - i Tyskland.
Tirsdag 16.mars fødte hun 9 store og kraftfulle valper (7 hanner / 2 tisper). Far til kullet er SchH3 Morret v Holtkämper Tor (Negus-sønn)


:: 13.mars ::

LotteYuli av Svebø og Lotte v. Streek har bestått SchH1 i Tyskland

Våre to lovende unghunder og kommende avlstisper; Yuli av Svebø og Lotte vom Streek har nå stått i Tyskland hos Klaus og Nicole Meyer til utdannelse siden oktober i fjor. I går gikk begge to opp til SchH1 prøve og begge besto med glans hvorpå Yuli fikk det beste resultatet av disse to. De skal nå avlskåres i Emkendorf den 23/3, og vi kommer til å hente begge hjem de første dagene etter dette.


:: 19.januar ::

Wendy er lånt ut til kennel Holtkämper Tor i Tyskland og er nå parret med SchH2 Morret v Holtkämper Tor

På grunn av endrede omstendigheter har vi sett oss nødt til å låne bort vår beste tispe til en av våre venner i Tyskland. Wendy ble derfor sammen med sin sønn Zalto kjørt til Tyskland i nyttårshelgen. Wendy er nå parret med SchH2 Morret v Holtkämper Tor, og vil ikke returner til Norge før etter dette samt etter at hun har gjennomført sin livstidskåring en gang til våren..


:: 12.desember ::

Yuli av Svebø har bestått ferdselsprøven

To av våre unghunder (Lotte vom Streek og Yuli av Svebø) står for tiden til utdannelse og kåring i Tyskland. Først ut til første prøve var Lotte - og hun besto i dag søndag 6/12 ferdselsprøven (BH). Kun få dager etter var det Yuli sin tur som besto med glans.


:: 6.desember ::

Lotte v. Streek har bestått ferdselsprøven

To av våre unghunder (Lotte vom Streek og Yuli av Svebø) står for tiden til utdannelse og kåring i Tyskland. Først ut til første prøve var Lotte - og hun besto i dag søndag 6/12 ferdselsprøven (BH).


:: Oppsummering av 2010 ::

Meget godt år for oppdrettet

Vi runder snart et nytt år, og som tidligere år gjør vi oss en oppsummering på året som har gått. Alt sett under ett et meget godt år hvor vi blant annet på Norsk- / Nordisk Vinnerutstilling (NSHCK) fikk tredje beste oppdretterklasse offisiell del (voksne). Les mer her »


Æsta av Svebø: DOGS4ALL - NKKS NORSK VINNER 09 :

SchH1 Ianko av Svebø ble best i rasen (BIR) veteran og med det Norsk Vinner

I dag lørdag 28/11 stilte vi opp på det som har blitt en av Europas desidert største utstillinger med mer enn 6500 hunder; nemlig NKKs Norsk Vinner 2009. For anledningen hadde vi meldt på Ianko og Wendy. Vi endte med en gedigen opptur og en gedigen nedtur.
Ianko ble i konkurranse med andre gamle Schäferhunder over 8 år til slutt 1 VTK 1VTKK HP, best i rasen (BIR) og med det Norsk Vinner Veteran. Han gikk så videre til veteranshowet, men ble der ikke tatt ut blandt de 5 heldige som skulle rangeres av de totalt 28 hundene av ulike raser. Uansett så er vi strålende fornøyd - og kan absolutt si at Ianko har toppet karrieren sin med en fantastisk meritt ! Wendy var ment å trekkes etter råd fra andre i forkant... Dette var nok et råd jeg skulle fulgt, men vi stilte henne og hun endte kun med en vanlig førstepremie og rødsløyfe. Lysten til å delta overgikk de reelle mulighetene hunden hadde for dagen. En skikkelig nedtur og en merkelig opplevelse med ei tispe som nærmest har gjort rent bord på utstillinger både i Tyskland og Norge det siste året ! Men dette er uansett en del av gamet - så vi stiller med friskt mot neste gang :) Wendy skal innen kort tid parres, og etter det vil hun reise til livstidskåring i Tyskland før hun returnerer og forhåpentligvis stilles på Norsk Vinner.


Zantho:: 29/11-09 ::

En meget lovende
ung herremann

WVi fikk i dag besøk av Wendy/Clinten-sønnen; Zantho av Svebø. Vi har sett Zantho et par ganger siden han var valp, og vi må si at han blir bare bedre og bedre. Går alt som vi håper blir Zantho, som allerede er en stor og maskulin hann på 10 mnd, stilt over nyåret. Les mer her »


:: Gledelig utvikling for Schäferhunden i Norge ::

Meget god HD-utvikling for Schäferhunden de siste 8 årene

HD-statistikker siste 30 årEtter mange år med dårlige reslutater på Schäferhundens hofter blant hunder registrert i Norge - kan rasen i Norge nå vise til en særdeles positiv utvikling siden 2002. Det absolutte bunnåret var i 2001 med bare 60,2 % HD-frie Schäferhunder. Et så skremmende tall - og mange etterlyste tiltak... Etter dette har det bare gått oppover, og tallene nå har ikke vært så bra siden 1993. Tallene begynner nå å igjen nærme seg 80% HD-frie hunder. Undertegnede antar at åpnere grenser og at man med det har flere avlsdyr å velge i, innføringen av HD-zuchtwert i Tyskland er en av de viktigste årsakene til at rasen nå synes å være på bedringens vei hva angår hofteleddsdysplasi. Det bør understrekes at dette er undertegnedes oppfatning - og ingen offisiell "greie". Jeg antar også at den enorme utviklingen som har skjedd på hundemat siden også har vært en inkluderende faktor. Fôrprodusenter har blant annet i NKKs hundesport uttalt at hundemat for 10 år siden knapt nok var godt nok for overlevelse. Les mer her »


:: Vi gratulerer ::

Vi gratulerer Xantho av Svebø og eier med B-godkjenning "sommer/ettersøk" i Norske Redningshunder (NRH)

Xantho av Svebø
Over: Xantho av Svebø og hans eier Kay Roger Ringheim besto B-godkjenning som redningshund "sommer/ettersøk" i Norsk Redningshunder 8/11-09. Foto: Kay Roger Ringheim

Vi gratulerer Kay Roger Ringheim og Xantho av Svebø som nå er B-godkjente "sommer/ettersøk" i Norske Redningshunder. Xantho er Kay Roger sin første hund, og vi tar av oss hatten for deres nitidige arbeid som utvilsomt er den mest samfunnsnyttige "hundesporten" en kan bedrive med sin hund. For bare noen uker siden ble også hans meget bruksmeritterte onkel, Tango av Svebø, også B-godkjent i Norske Redningshunder.


:: Y-kullet ::

Yalla av Svebø har bestått ferdselsprøven

Vi fikk i dag den gledelige meldingen om at Yalla av Svebø i dag besto ferdselsprøven på første forsøk. Superbra debut for fôrvert/medeier Marianne som med dette har gått sin første ferdselsprøve. Hennes kullsøster Yuli står for tiden til utdannelse og kåring i Tyskland. Yalla er med det den i kullet som først har bestått en offisiell meritt. Hun er nå klar for avlsgodkjenning. Les mer her »


:: Langtur ::

Lotte og Yuli er nå i Tyskland

Natt til søndag reiste undertegnede "runden" til Tyskland via Sverige for å levere Lotte og Yuli til utdannelse og kåring hos Klaus og Nicole i Armstedt. Her driver de en meget renomert hundeskole og hundepensjonat, og folk fra hele verden sender hundene sine til dem for utdannelse og kåring. De har etablert et særdeles godt renome verden over, og er i dag også i tillegg flittig brukt som figuranter, dommere etc på stemner samt at de holder foredrag/seminar over hele verden. Senest på årets siegershow for Schäferhunder i Kina !! Undertegnede kommer tilbake med mer i morgen om turen og opplevelsen. Les mer her »


Lotte:: Våre kommende avlstisper ::

Lotte vom Streek og Yuli av Svebø reiser til Tyskland for utdannelse og kåring

Kommende søndag reiser undertegnede til Tyskland med to av våre lovende unghunder. Lotte, vår nye tyske tispe, har siden vi kjøpte henne stått hos venner av oss i Sverige inntil vil har plass til henne selv. Dessverre tilsier ulike forhold at de ikke lenger kan ha henne - og vi velger derfor å slå to fluer i en smekk og sender både Lotte og Yuli til Tyskland.
Normalt sett tar oppholdet ca 5 måneder. Noen ganger kortere tid - noen ganger lengre. Lotte har det meste inne allerede - og vil returnere til oss permanen når hun er ferdig med sin utdannelse. Yuli vil mest sannsynlig bli satt ut på fôravtale.


Ianko:: Resultater ::

Ianko og Wendy vant igjen
- Ianko sjarmerte stort

I dag søndag 11 oktober har vi vært på utstilling hos Norsk Schäferhund Klub avdeling Haugaland sin utstilling i Haugesund.
Ærna og Zalto fikk begge hver sin andre plass (ML2) i hver sine klasser. Ærna sin klasse ble fremhevet som den desidert beste for valpeskue - og hun og tispen som vant klassen var så typelike at dommeren tok det for gitt at de var kullsøstre - hvilket de ikke er :) Ærna er "litt ute av det" for tiden (vekst) - og vi kommer nå til å gi henne litt mer tid før vi stiller henne igjen.
SchH1 Ianko av Svebø ble stilt i veteranklasse igjen (blir 10 år i desember) - og sjarmerte nok engang og ble nok engang beste veteran og belønnet med et CK. I konkurransen om beste hannhund ble han til vår store begeistring plassert som 4 beste hannhund i sterk konkurranse med mange betydelig yngre hanner. Les mer her »


Ærna av Svebø:: Resultater ::

Ærna av Svebø ble Beste Valp (BIR valp) i Bergen

I dag 26/9 reiste vi til Norsk Schäferhund Klub avd. Bergen sin utstilling. Dommer for dagen var danske Rene Jørgensen. Ærna ble stilt for tredje gang i sitt knappe 6 1/2 måneder gamle liv og vant klassen 6-9 mnd tispe (ML1) og ble siden kåret til skuets beste valp (BIR valp). Ærna presenterte seg flott med sin særeles gode steglengde og løpsvilje, og fikk virkelig vist at hun kan bli å regne med i fremtiden. I brukshundklasse tispe hadde vi påmeldt Wendy. Noe sårbeint ennå samt at vi har mye trening igjen før vi er der vi skal for at hun skal kunne stabilisere seg der hun hører hjemme plasseringsmessig. Vi jobber iherdig med å ta igjen 3 års manglende konstruktiv fysisk trening etter at vi kjøpte henne tilbake. Wendy vant uansett brukshundklasse tispe - men hadde vel i grunn sin dårligste presentasjon undertegnede hadde sett og viste bare tidvis sine lange kraftfulle bevegelser. I beste tispeklasse måtte hun se seg slått av en unghund som stakk av med certet. Vi må jo ærlig innrømme at vi trodde at Wendy skulle t sitt andre cert der når en objektivt sett vurderte klassen.. Uansett så må vi si oss godt fornøyd med et CK samt utstillingens nest beste tispe (2 BTK).


:: Resultater ::

SchH1 Wendy av Svebø gjorde "reint bord" i Sandnes med CERT og BIR !!

WendyI dag, 12/9, reiste vi til Sandnes til Norsk Schäferhund Klub avdeling Rogaland sin utstilling på Sviland. En klubb med fantastiske fasiliteter og en vennlighet og sportslighet utover det vanlige! Med oss hadde vi valpene Zalto og Ærna, samt juniortispen Yuli og Wendy til brukshundklasse tispe. Ingen av dem er optimale om dagen, men såpass tilstrekkelig til at vi ønsket å stille dem.For en dag dette skulle bli...
Dette ble Wendy sin første vanlige offisielle utstilling siden hun var unghund bortsett fra hennes klasseseier i Tyskland førjulen 2008. Det var derfor med stor spenning vi stilte henne - en kilo eller to for tung. Naturligvis er det alltid onde tunger som mente at hennes oppsiktsvekkende seier i Tyskland var flaks - så vi var litt nervøse men også forbasket inbitte på å gjøre en bra utstilling! Wendy er i våre øyne en kanontispe! Endelig har vi fått bevist hva hennes mor kunne produsere før hun ble pensjonert ! Wendy leverte en flott oppvisning, og gjorde med det "reint bord" og stakk av med sitt første Cert og ble til og med BIR !!
Vi håper og tror (noe vi iallefall mener selv) - at dette er starten på en ny æra for oppdrettet og for en flott fremtidig karriere for Wendy. Vi vil naturligvis stille henne en del utover høsten og forvinteren, men ønsker å understreke at vi nylig har kjøpt henne tilbake og hunden trenger å ta igjen 3 års manglende konstruktiv trening - men vi er på god vei !! Les mer her »


Tango og Tone:: VI GRATULERER ::

Vi gratulerer Tone H. Larsson og Tango av Svebø med B-godkjenning i Norske Redningshunder

Vi ønsker å gratulerer Tone Hetty Larsson og BH RSP3 Tango av Svebø med B-godkjenning i Norske Redningshunder 7/9. Tango viser seg utvilsomt ikke bare å ha en svært dyktig eier, men også å være et svært god allrounder innen brukshund. Tango tok på rekordfart RSP 1,2 og 3 før de fikk et treningsavbrekk da Tone fikk en skade. De har tidligere også bestått funksjonsanalyse og ferdselsprøve, og jeg tror jeg ikke tar munnen for full når jeg sier at det i dag neppe finnes mange hunder med en slik merittliste på hans alder ! TanTar jeg ikke feil er A-godkjenning også snart i havn !! Tango er sønn av våre pensjonister; SchH1 Ianko av Svebø og SchH1 Juni av Svebø


Wanta :: VI SØKER ::

Vi søker vertsfamilier / fôrverter til 3 av våre kommede avlstisper

Vi har for tiden for mye hund selv hjemme samt at vi har flere hunder vi ønsker å beholde i fremtiden. I den forbindelse søker vi nå etter vertsfamilier til 3 av våre kommende avlstisper. De er henholdsvis 3 år (Wanta av Svebø), 2 år (vår tyske tispe Lotte vom Streek) og 1 år gamle Yuli av Svebø. Vi søker primært folk som ikke har til hensikt å ha mer enn en hund - og på samme tid kan tilby en hund et normalt familieliv med alt det innbefatter. Du får gjerne referanser fra andre av våre vertsfamilier / fôrverter. De to yngste skal skal straks til Tyskland for utdannelse og kåring, men vil returnere før påske 2010. Wanta er første hund vi snarest ønsker å få satt ut til familie som kunne tenke seg en hund med en stor arbeidskapasitet og som er herlig hengiven og sosial.
Ta kontakt med Svenn Børre på mob 45 00 31 21


HD-røntgen Yuli av Svebø:: 3. september 2009::

Yalla- og Yuli av Svebø
er HD/AA-undersøkte

Y-kullet vårt har nå vært klare for HD/AA-undersøkelse siden de var 12 måneder i begynnelsen av juli. Så langt er Ylva, Yako og Yaro røntget. Det er totalt 10 individer i kullet. Yako fikk best tenkelig resultat foran og bak; fri A-. Resultatet foreligger ennå ikke for Yaro, men i følge eiere har veterinær ytret at det har sett bra ut. Ylva er også røntget, og hun er fri for HD (A) - men fikk dessverre en middels grad på ene albuen. Dette har vi imdlertid vært klar over et halvt års tid siden hun ble operert etter en tid med halthet og påviste problemer. Det viste seg at missforhold i vekst i aktuelle albue som medførte såpass problemer at man så det hensiktsmessig å operere henne. Ylva har vært ute på halvfôr, men eierskap overdras nå til fôrvert. De har virkelig vært superflinke med henne !!
Jeg var en kjapp tur over fjellet til Drammen i dag og "slo to fluer i en smekk". Den gamle ATV'n, som vi har solgt, skulle leveres ny eier samt at vi ønsket å benytte anledningen til å HD/AA-undersøke Yalla og Yuli på vårt "gamle" veterinærkontor i Drammen (ABC-Dyreklinkk v/Erik Samuelsen). Litt nervøsitet var det jo forbundet med dette siden Ylva fikk en grad på ene albuen sin, men ingenting underveis har tilsagt at noe har vært galt med Yalla og Yuli. Det var derfor gledelig at både hofter og albuer så bra ut for begge to. Men det offisielle resultatet ventes naturligvis fra NKK sin avleser.


SchH1 Wendy av Svebø:: Høsten 2009 ::

Vi legger utstillingsplaner for høsten 2009

Vi har nå begynt å se på terminlistene for utstillinger for resten av 2009, og vi har til hensikt å stille ganske mye utover høsten. Primært blir det med våre for tiden mest aktuelle hunder; Wendy og Ærna. Ærna er en valp som fortsetter å utvikle seg i riktig retning - og med det herlige temperamentet og løpsviljen så er dette en hund vi håper og tror vil hevde seg bra i ukene og månedene som kommer. Wendy har vi nettopp overtatt - og treningen er i gang for fult. Vi håper og tror at Wendy skal hevde seg bra på utstillingene på høsten før hun parres i Tyskland rundt jul/nyttår. Etter kullet sendes hun til Tyskland for sin livstidskåring samt at hun skal stilles noen ganger før neste års siegershow. Veteranen Ianko er for tiden uaktuell å stille siden han bruker så enormt lang tid på røytingen. For tiden er han ganske så fri for pels får en si...
Vi planlegger vår første utstilling allerede i midten av september, og etter det går det slag i slag før NKKs Norsk Vinner. Her håper vi selvsagt å få med flere av de som er aktuelle. Så er du interessert å bli med å stille i høst - ta kontakt med oss !!


:: Æ-kullet ::

Ærna blir boende permanent hos oss :)

Ærna av Svebø
Over: Bilde av Ærna dager etter hun fylte 5 måneder gammel. Hun er datter av vår meget godt avlende Qwanni av Svebø - som forøvrig også innehar en av norges desidert beste HD-indexer. Far er SchH1 Nilo van Heralmaborg.

Vi hadde en tid til hensikt å sette Ærna ut på fôravtale. Men på grunn av det tragisk oppståtte med Zala så har vi valgt å likevel ikke sette ut Ærna på avtale. Såpass "skremt" er vi at vi i kommer til å revurdere om vi i det hele tatt skal sette ut hunder på helfôravtaler i fremtiden. Hun synes også så god, og vi tror at hunden er best tjent med at vi beholder henne selv. Hun har også en slik personlighet og et slikt vesen som minner svært mye om vår gamle hannhund Ianko, og erfaringsmessig tror vi dette blir en svært verdifull tispe å ha i egen "stall". Hun er i tillegg også eneste tispe vi eier helt alene etter hennes mor Qwanni hvilket gjør til at hun også blir ekstra verdifull for oss. Hennes mor skal ha sitt eventuelle siste kull i 2010. Dette betyr at vi kommer til å ha totalt 4 hunder permanent hjemme selv i fremtiden hvilket er en økning på en hund. Ærna er en sprek og meget vital frøken som sjarmerer alle på sin vei ! Se siden til Ærna her »


:: Ny tispe i kennelen ::

SchH1 Wendy av Svebø endelig tilbake der hun alltid har hørt hjemme

Wendy av Svebø
Over: Wendy er den beste tispen vi har hatt i oppdrettet siden VA4 Norsk Vinner 2000; Fanta av Svebø. Wendy er blant annet stilt i brukshundklasse i Tyskland med seiere og V1.

Som vi har skrevet tidligere så har vi vært så heldige å få kjøpe tilbake Wendy fra hennes eiere. Fra og med fredag 14/8 er vi offisielt hundens eiere. Vi ønsker å rette en stor stor takk til Marianne og Espen for at de med dette gir Wendy og oss denne store muligheten. Vi lover selvsagt å ta godt vare på henne !
Wendy var i utgangspunktet en av tre tisper vi selv ønsket å beholde i W-kullet vårt. Aktuelle familie som egentlig skulle ha henne på fôravtale endret ønske da hun skulle ønske - og for å ikke sitte inne med for mange hunder valgte vi derfor å selge henne da hun var valp i 2006 - noe vi senere skulle få erfare var en av de mest feilaktige valgene vi har gjort noen gang. Hun var ikke engang 1 år før hennes eiere måtte selge henne pga samlivsbrudd o.l. Siden dette har hun stått hos Marianne og Espen i Etne som også har flere hunder fra oss.
Endelig kan vi nå konstatere at vi har ei tispe fastboende i kennelen med et enormt utstillings- og avlspotensiale hvilket hun hittil så til de grader har bevist. Vi starter litt på "skrætsj" for å trene henne om og få henne i den form og kondisjon som våre fastboende hunder normalt har. Wendy er tispen vi virkelig har ventet på ville komme etter Juni før eller siden. Vi vil i tiden fremover ha 4 fastboende hunder som da inkluderer de gamle hundene våre, Ianko og Juni. I tillegg Wendy og valpen Ærna. På sikt skal også Lotte vom Streek hit også. Wanta som vi har hatt selv siden hun var valp vil bli satt ut på en fôravtale - men vil bli i vårt eie og avlsprogram inntil hun skal pensjoneres. Se siden til Wendy her »


:: NY AVLSTISPE ::

VI HAR KJØPT TILBAKE WENDY AV SVEBØ
- oppdrettets flotteste tispe på årevis

Vi har vært så heldige å få kjøpe tilbake SchH1 Wendy av Svebø fra hennes nåværende eiere. De har eid Wendy siden hun var vel 1 år da hennes første eier ikke kunne ha henne lengre. Les mer her »SchH1 Wanta av Svebø:: FÔRVERT SØKES ::

SchH1 Wanta av Svebø settes ut på fôratale
- fôrvert søkes

Vi har bestemt oss for å gjøre om litt i "stallen" vår, og søker derfor med dette etter fôrvert til vår meget typefulle avlstispe; SchH1 Wanta av Svebø. Wanta er en del av vårt fremtidige avlsprogram.
Vi søker primært folk som ikke bor altfor langt unna oss, som helst ikke har hund fra før. Wanta har en stor motor, men har også en herlig ro når det trengs. Hun er et arbeidsjern av de sjeldne, og passer best for aktive folk. Wanta er ikke en hund som trives i en passiv tilværelse - men elsker fysisk utfoldelse. Wanta er HD/AA-fri, er avlskåret kkl1 i Tyskland og er SchH1-utdannet.

Vi har hatt en rekke henvendenser på henne før, men av ulike grunner har vi avventet å gjøre noe med henne. Vi kan også vurdere å selge henne ut på en halvpart mot at vi får et par kull på henne.

Er du interessert? Ta kontakt med Svenn Børre på tlf 53663541 / 45003121 og/eller send en mail eller les annonse her


:: YARO AV SVEBØ ::

Flotte resultater på Norsk/Nordisk Vinner
- Vi fikk tredje beste oppdretterklasse

Yaro av Svebø
Over: Yaro under konkurransebedømmelsen under Norsk/Nordisk Vinnerutstilling på Jevnaker 16-19/7-09. Yaro ble stilt for aller første gang og ble SG9 i 12-18 mnd hann for den tyske toppdommeren Leonard Schweikert.

I helgen reiste vi til Jevnaker og Norsk/Nordisk Vinnerutstilling. Noen gamle travere hadde vi med - men også helt fullstendig urutinerte hunder som presenterete seg svært bra. Vi oppnådde flere meget gode resultater og nevner såsom Zalto av Svebø som ble ML6 i klassen 4-6 hann. Zalto er en valp som synes å ha mye i seg av det vi tror skal til for å hevde seg høyt i fremtiden. I samme klasse stilte også Æsko av Svebø som plasserete seg som ML9 med en flott omtale. Vi synes det er veldig kjekt når flere av våre førstegangs utstillere reiser hjem med en flott plassering og pokal - det er både dere og hundene verd. Det er også artig å konstatere at vi nå med dette også har hanner av meget god kvalitet på gang !
Gamlefar Ianko gjorde nok en gang en formidabel innsats i brukshundklasse hann. Han har ikke konkurrert mot yngre hunder på flere år siden han gikk over i veteranklasse. Så imponert var den tyske toppdommeren, Leonard Schweikert, av Ianko at han før presentasjonene av klassen etter endt konkurranse innledet med å si at han først og fremst ønsket å trekke frem en spesiell hund i klassen som utmerket seg. Og det var vår 9 1/2 år gamle Ianko som ble fremvist i en særdeles god forfatning. At han kunne stilles i så høy alder utstråler SUNNHET. Videre at han fremvises absolutt tørr og stram, med korrekte kroppsforhold og imponerer med sine absolutt korrekte bevegelser i alle gangarter. Dette er kortversjonen av omtalen. Men uansett var dette nok til å lage en stor klump i halsen på oss som eier denne fantastisk herlige hunden, og var et virkelig verdig punktum for Ianko sin utstillingskarriere. Ianko plasserte seg til slutt med V6, og parkerte med det flere yngre deltagere. Ianko ble med dette mest sannsynlig den eldste deltakeren i arrangementets historie! Vi stilte også for aller første gang i oppdrettets historie oppdretterklasse. Vi er jo å betrakte som et lite oppdrett med 1-2 kull i året, og vi er derfor svært stolte av at vi i år kunne stille en oppdretterklasse. Kennel Svebø sin oppdretterklasse i den offisielle delen ble med det Norsk/Nordisk Vinners tredje beste! Ønsker også å benytte anledningen til å takke utstillere og andre oppdrettere for hyggelige og positive kommentarer og gratulasjoner før/under og etter utstillingen. På samme tid ønsker vi å takke Edwin Mast for den fantastiske jobben han gjorde med hundene våre i ringen - du var helt unik! På samme tid takk til folkene i kennel Rallarbo som stilte opp for oss med flott føring og resultat i klasse 4-6 mnd tispe! Mer om Norsk/Nordisk Vinner og bilder her »


Svenn Børre Steinsland:: NY "SVEBØ-KOLLEKSJON ::

De nye kennelklærne
er kommet !

Som tidligere annonsert har vi den senere tiden planlagt å gå til anskaffelse av nye kennelklær. Primært til bruk på stevner det er lov å brukes og ved gruppe og klassefremvisning, men også som fritidsklær til oss selv og de som har valper / hunder fra oss. Vi har hatt litt hastverk med å få det i boks nå før NV ! I dag kom varene !

Vi har via Strømmes Reklame plukket ut litt av hvert som synes å være av høy kvalitet, og som på samme tid er til en akseptabel pris. Vi har funnet noe som kan brukes året rundt. Dressen (jakke/bukse) er ikke bare vindtett og regntett, men også av pustende materialer.
Fargene har bestemt å være blått i jakke og sort bukse. Alternativt er sort jakke og sort bukse. Begge delene er av merket "24-outdoor".

Vi har også anskaffet T-skjorter av merket "Craft" som er av meget høy kvalitet. De er pustende men samtidig varme og behagelige å ha på.

Nye og gamle valpekjøpere er velkomne til å bestille til sponset pris ! Mer informasjon og bilder her »


SchH1 Juni av Svebø:: JUNI FYLLER 9 ÅR 11.juli::

Juni av Svebø 9 år
- nyter sommeren

I dag, 11.juli, rundet SchH1 Juni av Svebø 9 år. Juni er jo verdens enkleste hund å eie - et usedvanlig godt gemytt, og er bokstavelig talt glad i alt og alle. En stillferdig og venlig dame som elsker all oppmerksomhet hun kan få. De siste vintermånedene har synes å ha fart hardt med henne, og hun er nå tidvis halt på ene frembeinet. Fallet hun hadde ut for en 10 meter høy foss for 5 1/2 år siden har satt sine varige spor. Få år etter falt en gutt ut på samme plass og skadet seg stygt. Juni er en forbilledlig alfatispe - og hun er eksemplarisk i preging av valper - nå sine barnebarn Zala og Ærna av Svebø. Vi håper at vi fremdeles skal få ha Juni i mange år til, men i en slik alder vet en aldri helt hva neste uke-neste måned bringer. Hun er ellers sunnheten selv - og har ikke hatt en sykedag i sitt liv. Juni ble selv pensjonert fra avl sommeren 2008, og har totalt 5 kull med 45 valper i karrieren sin.


:: Y-kullet av Svebø 1 år 2/7-09::

Y-kullet fyller 1 år i dag 2.juli
- kullet er klare for HD/AA-undersøkelse


Y-kullet vårt etter SchH3 / IPO3 Sirio della Real Favorita / SchH1 Juni av Svebø har nå rundet 12 måneder, og de er med det nå klare for HD/AA-undersøkelse. Vi ber derfor samtlige om å være sitt ansvar bevist - primært for eget dyr sin del - å avtale time hos veterinær for HD/AA-fotografering. Prisen varierer stort; faktisk fra 900-3000. "Normalpris" er ca 1400 kroner (en grei tommelfingerregel). Våre egne tisper, Yalla og Yuli, vil bli undersøkt umiddelbart etter Norsk Vinnerutstilling.

:: Hundemat ::

ProPetKennel Svebø prøver ut et nytt supplerende hundefôr til våre hunder fra ProPet

I noen måneder nå vil vi forsøke å supplere kostholdet til våre egne hunder med rent kjøtt/slakt innpakket som pølser fra ProPet. Vi er svært godt fornøyd med tørrfôret vi bruker og har avtale på fra Royal Canin, men vi synes det er spennende og muligens riktig å se på alternativer til tørrfôr samtidig som det kan brukes som supplement til tørrfôret. Etter et par dager så er det utvilsomt at hundene virkelig elsker tilskuddet, og er det opp til dem så er vel det ingen tvil om hva de vil ha. Erfaringsmessig ser vi dog at slakt/vom/rått kjøtt ikke er nok til "moderne hunder", og av den grunn så vil dette for oss i såfall bli testet ut litt forskjellig på våre hunder hvor noen fôres utelukkende på dette, andre med en kombinasjon og noen kun med tørrfôr. Erfaringen vi sitter igjen med etter en periode på 6 måneder avgjør hvordan vi vil gjøre det i fremtiden. Det er også hevdet over enhver tvil at det er en stor økonomisk gevinst i dette. Vi har også fått svært gunstige avtaler på annet hundesnacks sliksom griseører, griselabber etc. Maten er "kortreist" (miljøgevinst) siden den produseres på Jæren, og at en med det også faktisk støtter lokalt og nasjonalt næringsliv samt gründerne. Det er også fullt mulig at vi kommer til å bli forhandlere for dette alternativet etterhvert. I samarbeid med ProPet skal vi også etterhvert utvikle en egen resept/oppskrift for våre egne hunder basert på erfaringene vi gjør underveris. Vi synes naturligvis dette er utrolig spennende å prøve !


:: Ukens bilde ::

Man plager ikke gamle damer...
- og man gjeiper iallefall ikke til mormor bare fordi hun er grå i snuten og tannløs!


Over: Snart 9 år gamle SchH1 Juni av Svebø storkoser seg som bestemor, og tar rollen med det ytterste alvor. Til høyre, med tungen ute; Æsa av Svebø. Hun hentes til helgen av sine nye eiere fra Kristiansund.

Til helgen hentes Æsa og "Æsko" av sine nye eiere. På tunet er det full fart om dagen, og valpene storkoser seg. Mamma, Qwanni, får god avlastning av Wanta, Ianko og Juni. Av en eller annen grunn har valpene funnet "armkroken" til mormor som en fin plass å sove eller hvile mellom øktene. Ekstra med herjing og plaging av gamle kjerringer, som bestemor Juni er, resulterer naturligvis at en settes på plass. Så ukens bilde er utvilsomt et scoop og illustrerer hvor dramatisk en irettesettelse/"kjeft" kan se ut når den faktisk er svært uskyldig. Juni, som selv fikk 5 valpekull før hun ble pensjonert i fjor sommer, behandler valpene som sine egne og er en god erstatter og vikar når mamma Qwanni fortjener litt avkobling. Tante Wanta ligger gjerne på ryggen og lar valpene herje som de vil med henne.
:: Ny hund til kennel Svebø ::

Vi presenterer vår nye tyske unghund;
LOTTE VOM STREEK

Lotte vom Streek
Over: Lotte i trav (nye bilder tatt 25.03.09)

Helgen 20-22.mars reiste undertegnede til Nederland for å hente vår nyinnkjøpte ungtispe; Lotte vom Streek. Lotte synes å være en svært trivelig og sosial hund med en meget god "motor". Eksteriørmessig av prima kvalitet, og presenterer seg hele tiden svært flott selv både stående og gående uten noen form for påvirkning av fører. Hun har også noen meget gode bevegelser, og imponerte også stort når jeg fikk se hennes bitearbeid hvor hun har langt mer enn grunntrening og et særdeles godt utgangspunkt for fremtidig Schützhundmerittering. Helgen har bestått av noen aldeles fantastisk dager og opplevelser med et særdeles trivelig verstskap. Flere bilder fra turen etc legges ut i en av de første dagene.


:: ÅRETS SVEBØ-HUND 2008 ::

Ambulansemannen som solgte motor-sykkelen og kjøpte seg Schäferhund
- på god vei mot godkjenning av sin første redningshund

Kay Roger og Xantho

Vi ønsker med dette å gratulere og formidle at Kay Roger Ringheim - Voss, og hans første hund Xantho av Svebø av oss er kåret til "Årets Svebø-hund 2008". Kay Roger og Xantho føyer seg inn i rekken av et knippe hunder vi gjennom årene som vi med dette har ønsket å gi denne oppmerksomheten. Kay Roger og Xantho har allerede passert første hinder/godkjenning, og skal etter planen forsøke B-godkjenningen innen kort tid. Les mer her »


klokeord

Copyright © Kennel Svebø

- Du er velkommen som valpekjøper -

Svenn Børre Steinsland
Nadlane 27 - 5708 Voss - Tlf. 56 52 00 16 / 45 00 31 21