Møt oss på:

Nyhetsarkiv 2008

:: VI GRATULERER ::

Vi gratulerer Xantho- og Xandra av Svebø med C-godkjenning vinter i Norske Redningshunder

Kay Roger og Xantho
Over: Kay Roger og Xantho under en treningssamling september 2008

Vi ønsker med dette å gratulere Kay Roger Ringheim m/Xantho av Svebø og Line Skeie m/Xandra av Svebø som i dag har bestått C-godkjenning vinter og apellprøve i Norske Redningshunder. De fikk begge på samme tid anbefaling om å gå opp til B-godkjennig når de selv måtte ønske (normalt må en vente ett år). Dette er første gang to hunder fra samme kull fra oss går opp og består en godkjenning i Norske Redningshunder samme dag. Begge eierene er svært entusiastiske, og Kay Roger understreker sterkt at han nærmest satser på en "allround-godkjenning" av Xanth (altså; både vinter og sommer). Line og Xandra besto også anleggstest Ruin tidligere i høst. Vi ønsker å gratulere eiere og hunder, og ønsker på samme tid å si at dette er Kay Roger og Line sine første hunder !!! Vi ønsker dere lykke til videre på veien mot det endelige målet med A-godkjenning på begge hundene. Dere er prima ambassadører for oppdrett ! Vi håper at vi med tider og stunder skal få merittert Xantho etter Norsk Schäferhund Klub sine regler slik at han får nødvendig godkjennelse for avl, og at vi med det kan tilby han som et sunt og bruksduglig avlsalternativ med et godt eksteriør til de som måtte ønske det. En vital herremann med flotte farger, et herlig vesen, flott anatomi og bevegelser. Samtlige 6 undersøkte i kullet er HD/AA-frie !


Ylva av Svebø:: Y-KULLET ::

Valpene i Y-kullet vårt har nå rundet 6 måneder

Valpekullet vi hadde i sommer, og som er Juni sitt siste valpekull, har nå rundet 6 måneder. Noen av dere har vært flinke å hele tiden sent oss nye bilder, mens andre har vi ikke hørt så mye fra.. Det er kjekt å se hvordan de utvikler seg hver og en og at valpene svarer til forventningene. Far til kullet er SchH3/IPO3 Sirio della Real Favorita.
I dette kullet har vi beholdt andeler i 3 tispevalper - hvorav ei er på helfôravtale og to er på såkalte begrensede avtaler / halvfôr.
Til høyre her er Ylva av Svebø - ei tispe vi tror vil gjøre seg meget gjeldende i såvel bruks og utstilling i årene som kommer. Les mer om våre valper/unghunder her »


Mia av Svebø:: VI GRATULERER ::

Mia av Svebø opprykket
til Lydighetsklasse 3

En av våre tisper vi har ute på fôravtale, Mia av Svebø (Tex v Haus Re / Goldie av Svebø) plasserte seg som nr 5 av 12 deltakere i LP klasse 2 ved Kongsberg Hundeklubb sitt stevne tidlig i november, fikk poengsummen 168,5 poeng og med det opprykket til LP klasse 3. Mia sin eier/fôrvert er Gunn Marthe Sand - og vi gratulerer ekvipasjen. Vi fikk først informasjonen denne uken - derfor kunngjøres dette først på nettsiden vår nå. Mia har vi dessverre ikke hatt noe kull på til tross for at hun nå har passert 7 år, men ble parret en gang som relativt ung dame hvor hun dessverre gikk tom. I ettertid har vi av ulike årsaker prioritert andre tisper, men vi ser nå på muligheten for at det blir et siste "vindu" kommende sommer. Mia sin morslinje representerer en av stamhundene i oppdrettet - og hun er kusine av vår egen SchH1 Ianko av Svebø. Blodslinjen har for oss gitt meget gode brukshundemner med svært god av på knapp samt stor arbeidskapasitet og vilje. Les mer om Mia av Svebø her »


SchH1 Nilo van Heralmaborg:: Æ-KULLET ::

Qwanni ble 28/12 parret med SchH1 Nilo van Heralmaborg

Qwanni av Svebø ble søndag 28/12 parret med SchH1 Nilo van Heralmaborg. Siden værgudene og fjellovergangene svært ofte medfører problemer på denne tiden av året, har vi vært så heldige å få lov til å ha Nilo hjemme hos oss til Qwanni er parret et par ganger. En stor takk til Nilo sin eier Petter Mehlum (kennel Rallarbo) og Nilo sin holder - kennel Chamirox - som gir oss denne tilliten.
Nilo synes å stotrives godt allerede - og har første dagen benyttet tiden til å gjøre seg kjent i parkområdet ved fjorden. Nilo synes utvilsomt å være en meget sosial og trivelig hund. Qwanni har i en alder av 6 år hittil bare 2 kull - og vil derfor bli høyt prioritert avlsmessig hos oss de to kommende årene før hun jfr NKKs regler må pensjoneres. Les mer om kommende kull her » eller Se filmsnutt fra parringen her »


Ianko av Svebø:: VÅRE PENSJONISTER ::

SchH1 Ianko av Svebø
- 9 år søndag 14/12

Gamlegutten vår rundet i dag søndag 14/12 hele 9 år. Bursdagen feires med "animalske middagsrester" som definitivt er av hans favoritter.
Ianko sliter med noen plager på sine gamle dager - såsom en noe vrang prostata samt forkalkninger i ryggen. Super bra spesialfôr fra Royal Canin (Mobility Support) og medisinen Metacam har gjort underverker med han - og gjør til at han har så gode dager som en gammel mann kan ha. Han er uansett påfallende sprek, og humøret er fremdeles upåklagelig. Ianko har den herlige storiske roen som sømmer seg en voksen Schæferhund - dog noe Ianko har hatt hele sitt liv. Likevel er han leken som en valp, og sier ikke nei til å jage en katt eller 10 (mange villkatter her i Kinsarvik).
Her hjemme har vi nå to pensjonister (Ianko og Juni) samt "unghunden" Wanta på 2 år som blir en hund vi vil satse på i årene fremover. Vi kommer ikke til å supplere med nye hunder før vi bare har henne igjen. Vi har basert oppdrettet primært på fôrhunder for de enkelte skal få mest mulig individuell oppfølging. Ianko er ikke lenger til disposisjon i avl, men vi har sikret oss noen "strå" etter han som er nedfrosset på veterinærhøyskolen. Ianko er nærmest en "garantist" for gode hofter, albuer samt topp brukshundegenskaper med utpreget av/på-knapp - og vi håper å kunne inseminere noen tisper med han ved noen passende anledninger en gang i fremtiden. Vi håper at vi ennå har noen år igjen med denne herlige "gutten" som beriker hverdagen vår hver eneste dag !


:: HD-statistikker ::

Meget god HD-utvikling for kennel Svebø
- alle undersøkte HD/AA-frie i 2008 !!

Clinten v Holtkämper SeeKennel Svebø ble etablert i 1995. Siden den gang har vi feilet og lært - en vei alle må gå. Det er gledelig å registrere at vi for de siste 5 årene tilsammen har hatt et betydelig bedre resultat enn landsgjennomsnittet. De siste årene har vist at vi har en jevn positiv utvikling som i år ble kronet med at samtlige undersøkte er HD-frie og AA-frie. Vi velger naturligvis å tro at dette skyldes at vi nå har etablert en svært oversiktlig blodslinje som svært sjelden gir alvorlig grad av HD. På samme tid må en si at vi har meget bevisste valpekjøpere som undersøker hundene sine - en svært stor andel av våre hunder undersøkes hvilket tilsier at vi også har betydelig lavere "mørke tall" enn landsgjennomsnittet. Hunder som ikke er røntget fra oss skyldes eierene selv. Resultatet for 2009 vet vi naturligvis ikke før samtlige fra årets kull er undersøkte (Y-kullet). Å få samme resultat som i år er nok ikke realistisk å forvente - men vi håper at vi minst vil havne et sted mellom 75-80% fritt som da fremdeles gjør at vi ligger godt over snittet. Men dette er noen ganger rent "lotto" - så vi tar det som kommer. Kildematerialet er hentet fra NKKs Dogweb.
Her kan du se statistikker for Schäferhundoppdrettere i 2007 (fjoråret) - åpne dette i internett explorer »


:: Y-kullet 4 1/2 mnd gamle ::

Her er våre tre fôrtisper fra Y-kullet

ylva Yuli Yalla
Over fra venstre: Ylva-, Yuli og Yalla av Svebø. På bildene ca 4 1/2 mnd gamle (klikk på bildene for større versjon).

Valpekullet vi hadde i sommer, etter SchH3 IPO3 Sirio della Real Favorita og SchH1 Juni av Svebø, er straks 5 måneder gamle. Tilbakemeldingene fra valpekjøperne (de vi har kontakt med) er upåklagelige, og det synes som hunder og eiere trives godt i hverandres selskap. I dette kullet har vi beholdt "andeler" i tre av tispene - altså de er ute på ulike fôravtaler. Vi håper at vi kan samles i nær fremtid (kanskje allerede til helgen) hvor vi kan ha et lite søskentreff samt kanskje se litt hvor langt de forskjellige har kommet i trening og også starte litt utstillingstrening sammen. For de av dere vi ikke har hatt noen kontakt med på noen uker så er vi veldig takknemmelig for alle bilder som dere kan sende oss - vi legger det gjerne ut på siden vår. Fortell litt hva dere driver med, og på dette viset kan man fortelle litt til de som eiere søsknene.


Clinten v Holtkämper See:: WENDY AV SVEBØ ::

Wendy er parret med SchH3 Clinten vom Holtkämper See

Wendy ble parret i dag fredag 28/11 - og i siste liten før hun ble hentet. Det er i dag den 18 løpetidsdagen, og vi måtte improvisere i siste liten. Som tidligere annonsert har hun vært på besøk hos Yerom v Haus Salihin - men han syntes dessverre ikke å ville ha henne. Vi bestemte derfor å ikke la flere dager gå fra oss, og med det reiste en i dag til den særdeles villige Clinten som ikke lot en slik sjanse gå fra seg. Wendy var forbilledlig lett å parre i følge Wendy sin eier og Susanne i Tyskland som har hatt henne for oss disse månedene. Clinten har hele tiden vært en hund vi har vurdert å bruke - og vi er med dette når den første oppdretteren i Norge som benytter denne særdeles fargesterke hannen. Les mer om kommende kull her »


:: RESULTATER FRA VIKINGSKIPET - NORSK VINNER NKK ::

Wanta og Ianko i Vikingskipet

Som tidligere anmeldt var vi denne helgen (22-23/12) i Hamar for å stille Ianko og Wanta i Vikingeskipet (NKKs Norsk Vinner). Når en stiller for allrounddommere så er det ofte lotto - men de lander gjerne på greie rangeringer likevel. Ianko stilte igjen i veteranklasse. Han har dessverre ligget mye stille de siste dagene - og med forkalkningene han har pådrattt seg så virket det svært mørkt til morgenen i dag. Men han løste seg sånn noenlunde opp og vi valgte å ikke trekke han. Han ble 1 VTK 1 VTKK og fikk HP. Dessverre fikk han ikke CK som alle de andre gangene han har stilt i veteran. En tispeveteran på 8 år fikk derfor gå videre i veteranshowringen - men ble ikke plassert. Ianko har tidligere hver gang plassert seg i show - og ble første gangen Best in Show Veteran (2007).
Wanta stilte i brukshundklasse tispe for første gang i Norge. På papiret hadde hun i prinsippet tapt når en så motstanderene. Dessverre fikk hun noen uriktige anmerkninger, men vi tar det med et smil jfr at det er en NKK utstilling. Uansett - hun fikk 1 premie i en klasse på 7 tisper av meget høy kvalitet hvorpå det ble utdelt hele 5 CK. Personlig må jeg si at det er lenge siden jeg har sett en så god klasse, og særlig vinneren av klassen var av ypperste kvalitet. BIR gikk videre og ble 2 BIS !!! Wanta er ingen stjerne - men typemessig står hun i manges øyne i særklasse. Hun har riktignok sine delefeil som hun skal ha for. Det er derfor med spenning en ser frem til at hennes søster, Wendy, kommer hjem til Norge igjen og kan matches i utstillingsringen... Så får vi se om de Norske dommerene synes like godt om henne som de Tyske!


:: WENDY ENDELIG KLAR FOR AVL ::

Wendy er avlskåret körkl 1 i Tyskland og leverte samtidig en meget god motprøve

Wendy ble i dag, 15/11, avlskåret i kkl 1 i Tyskland i dag for körmeister J. Dux, og hun er med det ferdig med alt hun skulle gjennom under sitt opphold i Tyskland. Etter hva vi forstår leverte hun også et meget godt bitearbeid under motprøven. Les mer om de nye reglene i Sverige her »


:: WENDY AV SVEBØ ::

Wendy av Svebø vant utstillingen i Tyskland, og ble V1 for Margit van Dorssen

Som tidligere annonsert skulle Wendy stilles i Tyskland for å få godkjente utstillingsmeritter nå idag 9/11. Hun ble anmeldt til jubileumsutstillingen i OG Vreden for selveste Margit van Dorssen (kennel von Arlett). I tilsvarende hannhundklasse vant selveste Quenn vd Löher Weg. Wendy er en meget god hund - det har vi aldri vært i tvil om. Det første Susanne og Günther (som har henne til utdannelse og kåring for oss) utbrøt da hun så henne første gang var at dette er en "superhund". De forventet naturligvis en god plassering, men aldri topplasseringen. Brukshundklasse tispe for dagen besto av 23 meget gode tisper, men Wendy gikk seirende ut til slutt og er med det definitivt i rekken av svært få norske hunder som har plassert seg i toppen på en utstilling i Tyskland noen sinne. Såvel publikum, andre utstillere og oppdrettere uttrykte stor begeistring for denne særdeles typefulle og velgående tispen. Dommeren kommenterte at hun i utgangspunktet ikke hadde noen reell konkurrent i klassen, og hun fikk gå stille og uforstyrret inn til en velfortjent seier. Ironisk nok har hun klasseseier også her i Norge (unghundklasse) - men merkelig nok ikke engang HP...
Wendy blir selvsagt anmeldt til en rekke utstillinger her i Norge i nær fremtid. Vi vurderer også om vi skal stille henne på BSZS / verdensvinnerutstillingen, men dette avhenger om vi får stilt henne minst tre ganger i Tyskland i løpet av 2009. Wendy er nå utvilsomt den hunden fra oss som har oppnådd de beste internasjonale resultatene på en utstilling noen gang. Hennes tante, Fanta av Svebø, ble riktignok VA4 i 2000 på Norsk Vinner for Erich Orschler, men det å oppnå topplassering på en så stor utstilling i Tyskland overgår det meste. Les mer om Wendy her »


:: WENDY AV SVEBØ ::

Wendy har bestått SchH1
- avlskåres neste helg

Oppdrettets mest lovende tispe siden (nå avdøde) Fanta av Svebø, Wendy av Svebø, har stått i Tyskland (samme sted hvor søsteren Wanta sto) siden slutten av juni. Vi fikk i kveld melding om at hun i dag 7/11 nå har bestått sin SchH1, og det eneste gjenstående er nå utstillingen kommende søndag (OG Vreden for Margit van Dorssen) og avlskåringen som skal skje lørdag neste helg. Resultanene vi foreløpig har fått er for A: ?, B: 73 og C: 86 poeng Dette betyr at Wendy sin tid straks er forbi i Tyskland, og hun vil med det straks bli hentet hjem til sine eiere. Vi ønsker med dette og gratulere Espen og Marianne med oppnådd bruksmeritt for denne fantastisk flotte tispen i Tyskland. De er med dette også de første av våre valpekjøpere som meritterer sin hund i Tyskland. Vi vet at flere kommer - heriblant flere fra Y-kullet vårt når disse evt har godkjent HD/AA-status og er gamle nok. Wendy er med dette den andre SchH1-meritterte fra oss i Tyskland i 2008, og totalt den tredje fra oss i Tyskland i vårt oppdretts historie. For en liten oppdretter er dette av svært stor betydning! Les mer om Wendy her »


:: AKTUELT - DYREVELFERD ::

Sverige har innført forbud mot oppstalling av hund i bur

I disse dager hvor Norge selv skal innføre nytt lovverk hva angår dyrs velverd, så har Sverige i disse dager innført et prinsipielt forbud mot oppstalling av hund i bur. Slik vi tolker det, er det nå med unntak som transport etc ikke lenger lov i Sverige å ha "burhold av hund". Dette er etter vårt skjønn en meget viktig utvikling hva angår dyrs rettigheter og velferd. Dette vil naturligvis få svært store konsekvenser for miniatyrraseoppdrettere og andre som staller opp hunder i hundebur. Regelverket for hundegårder er helt anderledes. Vi spår tilsvarende regler her i Norge - og hilser dem velkomne. Det er også med stor glede en registrerer at Mattilsynet i disse dager skal oppsøke et utvalg oppdrettere for å kartlegge hunders generelle velferd her i Norge. Les mer om de nye reglene i Sverige her »


:: Endelig et HD-avlsverktøy etablert i Norge::

Norge v/NKK har endelig innført et viktig avlsverktøy for bekjempelse av hoftefeil

NKK har i disse dager oppdatert sin database med det nyetablerte HD-indexsystemet. Dette indexsystemet er identisk med det Danske. Utgangspunktet bak formelen er å kunne forutsi noe om hvordan en hund vil kunne være i avl hva angår HD. Les mer om systemet her »


:: X-kullet klare for HD/AA-undersøkelse ::

Supert HD/AA-resultat i X-kullet
- samtlige 6 av 8 undersøkte er frie

X-kullet vårt nå har siden i mai vært klare for HD/AA-undersøkelse - den siste som nå er sjekket er Xander. Kullet er etter Troya av Svebø (som i sommer også har hatt kull i Sandefjord) og SchH3 NV Uno vom Trompetersprung. Siden dette kullet var hennes første var og er vi naturlig veldig spente, men siden hun kommer fra et kull hvor samtlige har godkjent HD/AA-status samt at hennes foreldre har så gode statistikker har vi ikke akkurat vært "redde". Troya er datter av SchH1 Ianko av Svebø og SchH1 Juni av Svebø. Av de 8 i kullet så er så langt 6 undersøkt. Vi ber innstendig om at eierene til de to siste også går og sjekker hundene sine. Vi bruker dessverre veldig mye energi på å purre valpekjøpere på dette. Vi minner om at dette er en av betingelsene vi setter for å selge valper til dere. Resultatet så langt hvor 6 av 8 er røntget foran og bak kan ikke bli bedre - samtlige er fri. Dette er et klart vitnesbyrd på at hunder som kommer fra kull hvor mange er røntget og alle er fri/eller frie for diskvalifiserende og invalidiserende grader (grad D og E) også selv nedarver sunne hofter og albuer. At samtlige valpekjøpere HD/AA-undersøker hundene sine er defor et uvurderlig avlsverktøy og en obligatorisk sjekk for alle som kjøper rasehunder siden utbredelsen er relativt høy. Vår oppfordring er naturligvis - ikke kjøp hund etter foreldre hvor det foreligger mange med grove grader eller fra foreldre fra kull hvor svært få er undersøkt.
De som hittil er undersøkt er:
Xandra av Svebø: HD-fri A / AA-fri A
Xantho av Svebø: HD-fri A / AA-fri A
Xavier av Svebø: HD-fri A / AA-fri A
Xofina av Svebø: HD-fri B / AA-fri A
Xara av Svebø: HD-fri A / AA-fri A
Xander av Svebø: HD-fri A / AA-fri A
Følgende er ennå ikke undersøkt: Xanko, Xorro


Fanta av Svebø:: Fredag 03.oktober 2008 ::

FANTA AV SVEBØ ER DØD
- oppdrettets høyeste meritterte avlstispe

Litt etter klokken 18 i kveld, sovnet Fanta stille inn nesten 10 1/2 år gammel. Fanta har den senere tiden slitt med helsen. De siste ukene har det "ballet" ytterligere på seg. Vi fikk derfor i forrige uke beskjed fra hennes eier (tidligere fôrvert) at tiden nå var kommet at det beste for hunden var å la henne slippe.
Fanta er halvsøster av vår egen Juni og Ianko (samme mor som Juni og samme far som Ianko) - og hennes foreldre er Betty av Svebø og Kratmosens Rocco. Fanta ble født 13.juli 1998 - og kom fra en søskenflokk på hele 9 valper. Fanta viste allerede som liten valp at hun var en meget spesiell hund med mange kvaliteter. Hun ble stilt en rekke ganger som unghund hvor hun plasserte seg meget godt. Da hun nærmet seg 2 år hadde hun utviklet seg positivt at vi satte i gang et fysisk og psykisk treningsopplegg mot Norsk Vinnerutstilling. På bare 2 uker med trening besto hun sin brukshundkåring med glans. Undertegnede har aldri før eller siden brukt så kort tid på å trene en hund fra tilnærmet ikke å ha kunnet noe til å bestå brukshundkåringen med meget gode resultater. Fanta hadde en fantastisk arbeidskapasitet, glede og den nødvendige konsentrasjon og ro som skal til for å oppnå mye på kort tid. Hun var med dette klar for Norsk Vinnerutstilling 2000. I det som da av mange betraktes som den beste tispeklassen i brukshundklasse på et Norsk Vinner i "moderne tid" ble hun først oppropt midt i klassen. Med nesten 4 måneders planmessig fysisk- styrke og kondisjonstrening imponerte hun dommer Erich Orschler (kennel von Batu) og et samlet hundenorge med å klatre og klatre. Lenge lå hun som nr 3 i den svære klassen, men endte til slutt som nr 4 og ble med det VA4 (VA er den høyeste utmerkelsen en Schæferhund kan få) og med det Norges nest beste norskoppdrettede tispe i 2000. I dommerens åpne kritikk karakteriserte han henne som en meget typefull tispe, tørr og stram, med gode vinkler og kroppsharmoni og at hun hadde imponert i bevegelse helt til siste slutt !! Dette ble i grunn et punktum for hennes utstillingskarriere. Fanta hadde etter dette totalt 3 valpekull hvorpå vi i dag har datteren Rexie Zita av Svebø.
Fanta var en av mine soleklare favoritthunder - særlig fordi hun hadde en så solid mentalitet og håndterbarhet en sjelden ser. Hun var en hund alle likte når de ble kjent med henne. Vi ønsker å takke Mia for at hun har tatt så godt vare på Fanta i mer enn 10 år - vi vet at dere har det tøft nå. Flere bilder og mer info legges ut senere.


:: KULLPLANER ::

Meget spennende tider i møte
- flere lovende kombinasjoner planlagt

Samtlige valper etter SchH1 Juni av Svebø og SchH3/IPO3 Sirio della Real Favorita er solgt og satt ut på ulike foravtaler. I år har tillegg også Troya av Svebø hatt valpekull med Cayiras Herro. Kullet ble født og solgt fra eier i Sandefjord. Utgangspunktet var at kullet skulle registreres på oss - men av flere årsaker synes det nå som om det ikke blir så likevel..
Om knappe en måned skal Juni sin meget godt avlende datter, Qwanni av Svebø 6 år, parres med Nilo van Heralmaborg. Dette blir første gang Qwanni skal ha valper hos oss selv (tidligere hatt valpekull hos fôrvert og kennel Jolizi). Noen få måneder etter skal kullsøstrene Wanta og Wendy (også Juni døtre) parres for første gang. Med Wendy har vi booket parring med SchH3 VA3 Negus vom Holtkämper See. Vi har siden juli måned jobbet med å finne en topp tysk avlshann til Wanta - og vi kan nå bekrefte at vi har sluppet til hos det vi betrakter som den moderne tids beste nedarver. Vi røper ikke hvem denne er før vi er nært parringstidspunktet.
De to - tre neste årene vil vise hvem av døtrene etter Juni som virkelig kan vise at de kan "bære arven videre". Qwanni, som alt er etablert, har allerede etablert et solid fundament med god sunnhet og topp eksteriør kvalitet. Det meldes også om at hennes avkom er meget driftssterke. Med kunnskapene om Qwanni så sier det seg selv at våre forventninger til Wendy og Wanta er høye. Troya er en annen datter av Juni som er etavlert avlsmessig - og synes så langt å arve meget sunne avkom.
Vi ser samtidig frem til å følge opp Juni sitt siste kull som synes å være av en eksteriør kvalitet vi aldri før har hatt i vårt oppdrett ! Vi har her beholdt 2 tisper + andel i en til.


Yaro:: Tirsdag 01.oktober 2008 ::

Alle 10 valpene i Y-kullet har flyttet til sine nye eiere
- mest sannsynlig vårt beste kull i oppdrettets historie

Alle valpene etter Juni og Sirio har nå reist til sine nye hjem.
Som mange av våre tidligere valpekull føler vi at vi har fått flere meget lovende valpekjøpere som vi tror har potensialet og den iboende driften til å utvikle sin interesse for sin egen hund og gjøre mest mulig ut av hundeholdet i fremtiden. Det mest spennende for oss er at vi denne gangen får flere i nærheten av oss. Dette gir oss en bedre sjanse for oppfølging som er til nytte for eierene og oss. Vi håper at våre langveisfarende valpekjøpere er spesielt fornøyde. Vi tenker da på Michael og Tina fra Danmark og Eli L.- og Bård Almåsbakk fra Skogn. Michael bestilte valp av oss sommeren 2007 (!!!) og Bård og Eli september/oktober 2007 !!! Vi håper at dere har fått valpen dere har ønsket dere fra oss og at de skal gi dere masse gleder og felles opplevelser i årene som kommer.
Vi har, som de fleste kjenner til, etter beste evne i alle kull forsøkt å plassere riktig hund til riktig eier. For det meste er det vellykket – noen få ganger blir det av ulike årsaker feil. I dette kullet mener vi bestemt at vi har fått valpekjøpere med et stort potensial for utvikling av interessen samt at vi mener å ha fått plassert riktige emner og de beste hundene der vi mener de hører hjemme.
Den beste valpen eksteriørmessig i kullet er utvilsomt Yasko. Det er en glede at han ikke bor så langt fra oss i et hjem med lange tradisjoner med Schäferhund – heriblant med lavinehunder. Øvrige hanner er så jevne at vi ikke har ønsket å rangere disse – maken til valper har vi ikke hatt før! Tidligere har vi annonsert at vi skulle beholde to tisper på ulike fôravtaler. Dette har blitt tre. Det vil si at vi har satt ut Yuli på helfôr, og Yalla på halvfôravtale. "Ylva" var i grunnen ment å selges ordinært - men hun har utviklet seg så utrolig bra at vi ønsket å "fri" til hennes nye eier om å inngå en begrenset fôravtale (halvfôr). Dette ville hun gjerne, og vi mener at vi har gjort et scoop på den fronten. Er ikke hverdagskost å få valpekjøpere som har gått RIK-grunnkurs før de skaffer seg valp. Les vår samleside for Y-kullet her »


Yalla av Svebø:: Søndag 14.september 2008 ::

Xandra av Svebø har bestått anleggstesten (Ruin) i Norske Redningshunder

Vi ønsker å gratulerer Line Skeie og Xandra av Svebø ("Mia") med bestått anleggstest under NRH-samlingen i helgen. Testen viste at hun var godt egnet til ruinsøk. Å bestå denne testen viser at hun er ganske sikker og trygg i "vanskelige" situasjoner hvor hunden skal søke under vanskelige forhold og med det utføre en livreddende bragd i tidvis svært vanskelige og farlige omstendigheter. Totalt 7 møtte til start hvorpå 4 bestod. Xandra er en hund som Line har på "halvfôravtale", og det skal understrekes at dette er hennes første egne hund .
Xandra er etter Troya av Svebø (Ianko og Juni datter) og SchH3 VA1 Uno vom Trompetersprung. Hennes kullbror er også under utdannelse i NRH, og begge ekvipasjene er naturligvis ambassadører for vårt oppdrett som vi setter umåtelig pris på. Vi ønsker dere lykke til videre med treningen og godkjenninger i tiden som kommer. Se Xandra sin side her »


:: AKTUELT ::

Flere og flere velger bort tradisjonelle hundeklubber når de skal gå kurs

Som oppdretter av Schäferhund gjennom mer enn 13 år registrerer vi nå en trend vi ikke synes er særlig bra. Flere og flere av våre valpekjøpere velger å gå kurs hos private aktører fremfor hos hundeklubber.
Årsakene er mange, men vi mener å ha funnet den klare røde tråden for vår klubbs vedkommende (NSchK). Som oppdretter blir det håpløst å anbefale våre valpekjøpere å melde seg inn i Norsk Schæferhund Klub når noen avdelinger enten har et vegringsproblem eller av andre årsaker ikke mestrer å holde kurs ofte nok. Å være ny fersk og entusiastisk valpekjøper blir fort konfliktfylt når en må vente til hunden nesten er et år før en avdeling omsider roter seg til å holde kurs. Det er med stor beklagelse at vi registrerer at en stor andel av våre valpekjøpere av grunner som nevnt over hopper på valpekurs hos private aktører som ikke har det varige tilbudet som et miljø som klubber gjerne har. Les mer her »


Ianko gutten:: 21.august 2008::

SchH1 Ianko av Svebø stilles i Vikingskipet
- sannsynligvis hans
siste opptreden i utstillingsringen

Ianko runder i desember 9 år. Alderen har begynt å innhente hann - men har fremdeles sine fantastiske gode bevegelser som ikke mange 9-år gamle hunder kan vise til. Han har hatt en ny vår etter at vi begynte å stille han i veteran - heriblant med BIS-Veteran (Best in Show Veteran blant nesten 1000 hunder på en utstilling). Resultatene hans i veteranklasse har også medført at dommere har fått øynene opp for denne tørre og stramme "gamlingen" som parkerer mang en unghund i travet, og med dette også begynte å rangere han andereledes enn da han var yngre. At en Schäferhund holder form, kondisjon og konstitusjon til så høy alder er ikke hverdagskost og belønnes som oftest. Ianko har også vært en fantastisk konkurransehund i LP og bruks, og et stort tallent som gjeterhund - og har i all hans levetid vært familiens favoritthund. Aldri noe tull av noe slag - en standardsetter for den perfekte konkurransehund, familiehund og "kompis". Maken til komplett Schæferhund har undertegnede aldri sett eller eid !
På senhøsten har vi valgt å stille han i Veteran i Vikingskipet på Hamar (Norsk Vinner). Alderen og helsen tatt i betraktning er det mulig at vi pensjonerer han permanent fra all offisiell aktivitet etter dette. Ianko har også vært en meget god avlshund med et svært godt resultat helsemessig hva enn det måtte være samt en rekke topp brukshunder og en og annen som hevder seg utstillingsmesssig og i avl..


:: Ykullet 12.08.08::

Ny film publisert av valpene våre fra
Y-kullet på Youtube

I dag har vi publisert en ny film av valpene som vi tok i dag når de var første tur på strandområdet bare noen steinkast fra huset vårt. Dette var riktignok kort tid etter fôring - så flere ville nok heller sove enn leke. Valpene er på filmen 5 uker og 6 dager gamle. Vi lager naturligvis nye filmsnutter og tar flere bilder - men dette blir fremover nå mer sporadisk. Husk: Bilder erstatter aldri det inntrykket en får av hundene "live". Vi har nå også gjort en foreløpig selektering, så de av dere som har bestilt har jeg "grovt sett" luket ut valp til. Vi har selv også plukket ut 1-2 tispevalper vi ønsker å beholde selv. To forskjellige typer i grunn hvorpå den ene er utrolig lik sin mor som valp - dog mye bedre. NB: Husk å velge "watch in high quality" for best mulig oppløsning.
Alle våre filmer finner du her »


klokeord
Wanta 30juli 2008:: 30.juli 2008::

Nye bilder av tatt i dag av
SchH1 Wanta av Svebø

Vi har aldr fått noen ordentlig gode standbilder av Wanta - hverken som valp, unghund eller for den sak skyld under kåringen. Travbildene ble riktignok "one in a million" - men er jo kjekt å ha noen gode standbilder som faktisk viser henne som hun er også. Vi prøvde derfor i dag å få tatt noen. Dessverre kom det et forferdelig regnvær så vi måtte avbryte, men dette er nok det beste som er tatt av henne til nå. Ble litt feil bak - men vi får bare prøve igjen. Dette er iallefall bilder som er "up-to-date". Se flere bilder av Wanta på siden hennes her »


:: 30.juli 2008::

Wendy fikk AA-normal i Tyskland som i Norge

Vi fikk i dag brev fra Tyskland hvorpå det fremkommer at Wendy er blitt AA-undersøkt med samme friresultat i Norge. Dett må gjøres for alle hunder som skal stå i Tyskland all den tid SV ikke anerkjenner norske avlesninger og avlesningsmetoder.
Wendy er i full gang med treningen mot SchH1. Hun karakteriseres som en særdeles harmonisk og rolig hund i kennelen, og har på alle måter funnet seg godt til rette. Det meldes videre om et meget godt emne som er veldig lettlært og trivelig å jobbe med (noe vi forøvrig vet). Wendy vil bli stilt på en utstilling etter at hund har bestått SchH1 før hun kan avlskåres og returnere til Norge. Les mer om Wendy her »


:: 30.juli ::

Her er en liten sommerhilsen fra
Xantho og Xandra av Svebø

Fra tid til annen kommer det inn bilder fra nye og gamle valpekjøpere. Kay Roger er en flittig og dyktig fotograf og knipser vel like mye bilder som undertegnede selv. Vi har fått noen flotte bilder fra en fjelltur de hadde for noen dager side. Se bildene her »
:: 28.juli 2008 ::

SchH1 Wanta av Svebø er hjemme igjen
- avlskåret i kkl1 med meget flott omtale

Wanta fra travprøven
Over: Wanta under avlskåringen i OG Paderborn i Tyskland.

Som tidligere annonsert reiste jeg torsdag til Tyskland for å overvære avlskåringen til Wanta samt å hente henne hjem igjen. Godt skjult med fotoapparat og videokamera ble det hele foreviget. Jeg var dog ikke til stede ved motprøven, men kanskje lurt også slik at evt teft av meg skulle være et forstyrrende element. Da hun var ferdig med avlskåringen var tiden inne for å gjennforenes. Makan til rundsleiking og klatring skal en lete lenge etter. Og for en utvikling hun har hatt - Susanne og Günther har gjort en fremragende jobb med henne. Hun er i sin beste konstitusjon noen sinne og meget godt forberedt for kåringen. Klokken 05:30 i dag kjørte jeg og Wanta inn på tunet hjemme etter 1 1/2 strevsom dag med kjøring, venting på ferje og lite søvn. Wanta viste spontan - og det jeg vil kalle ekstrem gjensynsglede med "flokken" og reviret sitt umiddelbart når hun kom ut av bilen. Les mer om Wanta her »


:: 21.juli 2008::

F-kullet 10 år gamle 13.juli

En liten forsinket bursdagshilsen til F-kullet vårt som rundet 10 år 13. juli. Det er svært få vi har hatt kontakt med i dette kullet de siste årene - men vi vet at det er flere som er friske og fremdeles i live. På bildet til høyre sees vår høyest meritterte hund i oppdrettet noen gang - VA4 Norsk Vinner 2000 Fanta av Svebø. Fanta er fremdeles den gamle lekne og "fantete" hunden som hun alltid har vært. Har fått en del forkalninger - men fungerer bra med medisin og en flink eier/forvert. Fanta bærer ikke mye preg av alderen utseendemessig. Fanta er en hund vi husker som den usedvanlige lettlærte hunden med enorm fysisk og psykisk arbeidskapasitet. Den eneste vi har etter henne selv av tisper er Rexie Zita av Svebø. Fanta her halvsøster av vår egen SchH1 Juni av Svebø.


:: 19.juli 2008 ::

SchH1 Wanta av Svebø V8 i Tyskland /
- SchH1 Wanta av Svebö; V8 in Germany

Schæfervalper fra ykullet vårt
Over: Wanta som unghund. Wanta er datter av SchH1 Juni av Svebø og SchH3 VA Arko v Butjenter Land.

Wanta skal, som tidligere skrevet, avlskåres i Tyskland den 26/7. Hun ble i dag stilt for første gang på 8 måneder, og vi har i hele dag (med blandede følelser) vært spent på tilbakemelding fra Tyskland hvordan hun plasserte seg. Wanta ble stilt i OG Titz (ikke så langt fra Aachen) i brukshundklasse tispe som akkurat gammel nok til å gå i denne klassen (yngst). Dommer for dagen var Hans Petter Fetten. I klassen var det totalt 16 tisper hvorpå Wanta plasserte seg som V8. Et godt plaster på såret siden vi ikke fikk deltatt på Norsk Vinner i år! Wanta har fra før HP i juniorklasse samt BIR som valp i Norge. Vi reiser kommende helg til Tyskland for å hente Wanta hjem igjen. Nå som Wanta sitt opphold i Tyskland med dette neste helg er slutt ser vi med spenning frem mot hennes kullsøster sitt opphold der nede. Ikke minst på hennes kommende utstilling hvorpå vi naturligvis har høye forventninger; Wendy er den beste tispen i oppdrettet siden VA4 NV 2000 Fanta av Svebø (samme morslinje). Her kan du også finne bilder fra utstillingen.
Les generelt om Wanta her »


Garasjen:: 13.juli 2008::

Nybygget ferdigstilles utvendig
- første malingstrøk er utført

Nybygget nærmer seg det vi kan kalle for en ferdigstilling utvendig. I fjor sommer påbegynte vi arbeidet med vår nye garasje som i grunn blir en flerbruksbygning. På grunn av sykdom i nær familie har byggingen gått senere en planlagt, men vi er nå i ferd med å ferdigstille bygget utvendig. Les mer + bilder her »


:: 13.juli 2008 - Zkullet av Svebø er født::

Troya av Svebø har fått valper idag
- 8 valper hvorav 6 hanner og 2 tisper

Troya sin temperatur var i dag falt til 36,5 grader, og hun har vist klare tegn til at fødselen har vært i gang siden i går kveld/natt. Troya sitt kull fødes denne gangen i Sandefjord. Ved midnatt er det totalt født 6 hanner og 2 tisper. Kullet er etter all sannsynlighet reservert i sin helhet - men ta uansett kontakt om du skulle ønske en valp da noen erfaringsmessig gjerne ombestemmer seg. Les generelt om kullet her »


Wanta i Tyskland:: SCHH1 WANTA AV SVEBØ ::

Wanta kommer snart til Norge - avlskåres i Tyskland 27.juli

Vi teller nå dager til at vi endelig skal hente vår meget lovende unghund hjem igjen fra endt utdannelse i Tyskland. Vi kjørte henne ned første helgen i mars, og skulle etter planen hente henne hjem helgen 20-22.juni. Da det viste seg at vi måtte stille henne før hun kunne ta sin avlskåring der ned, så ble det med å levere Wendy der uten å ta med Wanta i retur. Wanta vil forhåpentligvis være en av flere tisper etter Juni (inkludert Qwanni, Troya, Wendy og evt tispe fra kullet Juni har i "barsel nå") som skal ta opp arven etter henne nå som hun pensjoneres. Wanta blir parret med topp tysk hanne rundt nyåret ! I tillegg planlegger vi å parre en av juni sine barnebarn med en flott tysk hanne som for tiden står til avl i Sverige. Wanta vil være en tispe vi vil satse mye på avlsmessig i årene som kommer, og vil være en av bæresøylene i vårt oppdrett i årene som kommer så sant de første kullene viser seg å bli bra. Vi gleder oss stort til å hente denne utrolig herlige unghunden hjem igjen. En meget typefull og mentalt robust dame som på alle måter passer inn i våre "rammer".
Les mer her »


Wendy og Susanne:: W-kullet ::

Wendy er i gang med utdannelsen i Tyskland
- Wanta sin kåring utsatt 5 uker pga utstillingsmeritter

I helgen 20-22.juni var vi i Tyskland for å levere Wendy av Svebø til schütshundutdannelse og avlskåring samtidig som planen var å hente hjem vår egen Wanta som nå har stått der for det samme siden første helgen i mars. Dessverre har det vist seg at Wanta sine utstillingsmeritter ikke er godkjente i Tyskland - dvs. ingen av de norske spesialdommerene hun har vært stilt for i Norge er anerkjent av SV. Både Wanta og Wendy har meget gode resultater i Norge (klasseseire og BIR), men så lenge som det ikke er for en SV-godkjent dommer så er det ikke verd noen ting i Tyskland. Begge tispene blir derfor med dette stilt sannsynligvist førstkommende helg eller neste i Tyskland - iallefall før de runder 2 år den 7.juli. Jeg vet at dette er et problem Norsk Schäferhund Klub arbeider med - og det er i grunn like fortvilende for så vel klubb og oss medlemmer. Leder av Hovedavlsrådet i Norge kunne fortelle meg at det i Norge er kun 1 godkjent SV-dommer (for hva undertegnede vet - bosatt i Sør Afrika...), 1 i Sverige, 1 i Finnland, INGEN i Danmark. Forstå det den som kan.
Uansett - når utstillingsmerittene og kåringen er i boks vil Wanta bli hentet hjem. Planen er nå at hun skal kåres den 27.juli. Les mer om turen her »


Schäferhunden Xandra:: VIL DU BLI FÔRVERT FOR EN KOMMENDE AVLSTISPE::

Vi trenger flere dyktige og ansvarsbevisste fôrverter

I forbindelse med at Juni nå skal ha sitt siste valpekull - søker vi nå fôrverter for tisper vi måtte beholde etter henne, og for første gang muligens også en hannvalp. Vi søker eventuelt også etter en fôrvert for en tispevalp i kullet som hennes datter Troya av Svebø venter med SchH1 NUCH Cayira's Herro. Vi inngår gjerne også avtaler med nyetablerte oppdrettere. Alle avtaler har selvsagt sine betingelser også. Les mer om å være fôrvert her »


HD-fri A Xandra av Svebø:: X-KULLET AV SVEBØ ::

Xandra av Svebø fikk best tenkelig resultat
på hofter og albuer
- Fri A !

Fredag 6/6 var vi på Hestavangen Dyreklinkk og HD/AA-undersøkte Xandra av Svebø. Det er naturligvis med stor spenning når vi var først ut i kullet med å HD/AA-undersøke. Dette har jo så langt vært morens, Troya av Svebø, sitt første kull. Troya selv kommer fra et kull på 9 individer hvor alle er undersøkt og alle har godkjent status. Bildene er nå avlest og svaret publisert på NKKs Dogweb 12/2 & 16/6. Vi fikk beste resultat - HD fri A. Xandra av Svebø har med det en stamtavle hvor samtlige forfedre i hele 4 ledd er HD-frie. Les mer om Xandra her »


Schæferhunden Tira av Svebø:: SOMMERHILSEN FRA
TIRA AV SVEBØ ::

Agillity er gøy !

Fra tid til annen får vi inn noen hyggelige mailer fra tidligere valpekjøpere. T-kullet vårt som besto av totalt 9 individer er 100% eget oppdrett, og er etter SchH1 Ianko av Svebø og SchH1 Juni av Svebø. Samtlige har godkjent HD/AA-status. Vi har det bestemte inntrykk av at vi i dette valpekullet har vært heldige med gode valpekjøpere som har sett verdien i å aktivisere hundene sine. T-kullet er nå passert tre år.
Tira var den virkelige herlige valpen i kullet - kanskje den desidert mest like sin mor av alle hennes avkom uttrykksmessig. Som en ser av bildene er det hevdet over enhver tvil at hva vi trodde den gang har stemt på en prikk når vi igjen ser bilde av henne i dag. Hun er på en prikk lik sin mor Juni! Tira er selvsagt HD/AA-fri, og var i lengre tid med på hverdagstreninger i Buskerdu Hundeklubb. Tira sine eiere, Bente og Svein Ackenhausen, forteller at hun fortsatt fungerer meget bra. Tira og Bente har begynt med agility i Hokksund Hundeklubb. Hinderne går "som en røyk", og både Tira og Bente stortrives. Hun er eksemplarisk og tegner til å bli en meget bra hund.
Tira elsker å være ute i naturen og spesielt glad i fjellet, så hun er priveligert eiere som har samme interessen. Hun er med hvor enn de ferdes. Kennel Svebø ønsker dere en riktig god sommer !


Schæfer-Juni:: SCHH1 JUNI AV SVEBØ ::

Juni er DNA-testet for å oppfylle internasjonale krav

I forbindelse med at Juni sin datter (Wanta) nå står i Tyskland for utdannelse og avlskåring samt at dennes kullsøster også reiser ned om et par uker har vi, for å tilpasse oss kravene de har i Tyskland, tatt en DNA-blodprøve i dag 6.juni. Denne er nå sendt til SV (Schäferhund Verein) sitt laboratorie i Heidelberg. I Tyskland kreves det ikke at Norske hunder skal bevise sitt opphav via DNA-prøver når de er til utdannelse og kåring, men en kan selvsagt gjøre dette frivillig. Samtidig gjør det alt svært lettere å kunne selge og stille hunder i Tyskland i fremtiden, og på samme tid tar vi forhåndsregler med å tilpasse seg et krav som før eller siden også kommer i Norge. Juni sin far, Emo von der Wienerau, er selvsagt DNA-geprüft. Hennes mor døde for 3 år siden så derfor vil Juni sin blodprøve være en base som er lagret for at hennes oppahav senere via blodprøve skal bevise at Juni faktisk er deres mor. Wanta tok sin DNA-prøve onsdag denne uken. Med dette vil Wanta og Wendy være de første i oppdrettet noen gang som vil få DNA-geprüft (at opphavet er dokumentert via DNA).


Hunder som bor ute lever lengre og er generelt sett friskere enn "innehunder"

De fleste som har hund velger å ha hunden sin fullt og helt som et familiemedlem og har den hovedsakelig inne - men dessverre har denne form for moderne hundehold og menneskeliggjøring av hundene de siste 50 år utsatt hundene for et miljø som på alle måter er fullstendig unaturlig for dem og som på samme tid har gitt de sykdommer de ellers ikke ville hatt om de fikk leve ute. Andre har valgt å sette opp hundegårder,, løpestrenger og/eller hundehus. Oppdrettere er "proffesjonelle" - og oppstaller stort sett hundene sine ute. Men hvor mange vet faktisk hva hundene trenger - og hva loven faktisk sier ? Les mer her »


Wanta av Svebø besto sin SchH1 i steikende varme i Tyskland denne helgen
-kun avlskåringen igjen !

Wanta
Over: SchH1 BH/AD Wanta av Svebø

Vi fikk i dag melding om at Wanta av Svebø, som har stått i Tyskland for Schützhundutdannelse og alvskåring siden første helgen i mars, besto sin SchH1 helgen 30/5-1/6. Som i Norge har det i disse dager vært steikende varmt i Tyskland - så vi sier oss fornøyd med at hun besto. Poengsummen ble naturligvis ikke all verden, men grei nok forholdene tatt i betraktning samt at det var hennes første prøve. A:74 B:73 C:84. Totalt 231 poeng. Wanta har etter sigende et spektakulært innhopp hvilket vi gleder oss til å se og om hun bibeholder. Det eneste som nå gjenstår er kåringen - og den skal foregå 21.juni. Vi vil sannsynligvis da hente henne samme dag og være tilstede under avlskåringen om vi rekker ned.


Wendy av Svebø;Wendy av Svebø har hatt en fantastisk utvikling - vi spår denne Schäferhunden en lovende fremtid

Vi fikk i dag nærmest en åpenbaring da vi fikk besøk av Wendy av Svebø (kullsøster av vår egen Wanta) og hennes eiere Marianne Grindheim og Espen Skjærbekk.
Da Wendy var liten valgte vi i utganspunktet å beholde alle tre tispene i kullet, men så oss nødt til å selge en av de siden vi ikke fant egnet fôrvert til alle. Hun ble derfor solgt til en familie på Askøy. Intet hørte vi før hun var vel 15 måneder og da ville eierene omplassere henne. De sendte oss da noen bilder som viste en ordinær men dog pen hund. Ganske raskt meldte det seg ei jente fra Etne som lenge hadde bestemt seg for at når hun skulle ha seg en Schæferhund - så skulle det bli fra oss.
Etter kort tid i hennes eie sendte hun oss bilder for å vise oss hvordan hunden var og hvordan de hadde det sammen. Hun var da påfallende lik vår egen Wanta. Interessen er stor og hunden ble etter kort tid stilt på to utstillinger - hvorpå den ene gangen med klasseseier (men av uforståelige grunner uten HP/CK). Vi har jo ikke (pga forhold i nær familie) hatt samme anledning til oppfølging siste året - så det var med stor begeistring vi fikk besøk av denne fantastisk flotte datteren etter Juni. Dette er "løftet" vi har jobbet for og ventet på svært svært lenge - og at det kommer etter Juni av Svebø har nærmest hele tiden vært mer et tidsspørsmål enn et når eller et om! Vi spår naturligvis at Wendy nå kan være den lenge etterlengtede hunden i oppdrettet som kan oppta arven og kanskje gjenta bragden etter VA4 Norsk Vinner 2000 Fanta av Svebø en gang i fremtiden - potensialet er iallefall i hunden og hos eierene. Les mer her »


Sirio delle Real FavoritaSchH1 Juni av Svebø ble 3+4.mai parret med Sirio della Real Favorita

Blodrpøven til Juni, som ble tatt på veterinærhæyskolen, viste fredag 2 mai at den var på 26. Dette tilsa at eggløsningen hadde foregått dagen før (skjer på 19) - og vi (jeg og Amalie) heiv oss i med det i bilen og reiste samme kveld. Juni - som etterhvert er en svært "erfaren dame" satte straks "skapet på plass" og fortalte den unge herremannen hvordan den "godt til års kommende damen ville ha det "servert" - og forlangte naturligvis en repitisjon dagen etter :) Det er jo slett ikke hver dag en "godt voksen dame" får sjans på en så ung og kjekkandes kar - og da er det jo særdeles viktig å ta seg godt til rette:)
Helgen ble en fantastisk hundehelg hvor vi ble svært imponert over alt vi fikk oppleve. Klaus Nidergassel, som er sønn av sin nærmest legendariske far, Herman Nidergassel (kennel Holtkämper See) tok oss med på nærmest en opplevelsesreise i hva kennelene "holkämper See (Herman) og sønnenes; Holtkämpoer Hof (Jörg), Holtkämper Tor (Klaus) hadde å vise frem. For et utrolig fantastisk oppdrett - mange forunt og mange misunt... Vi ønsker å takke Klaus Nidergassel og hans familie for en fantastisk flott hundehelg og for en utrolig gjestfrihet !


En fantastisk avlskarriere er snart over
- en viktig "bærebjelke" for oppdrettet pensjoneres etter kullet hun venter nå i sommer

Juni
Over: SchH1 BH/AD kkl1 livstid Juni av Svebø, 15.mai 2008, snart 8 år gammel.

Vi synes ikke det er mange år siden J-kullet vårt ble født (juli 2000) - et kull bestående av 5 indivder hvorpå 4 hanner og Juni som eneste tispe. Kullet er vel det mest eller nest mest pigmentsterke valpene vi noen sinne har hatt. Juni utmerket seg allerde ganske tidlig som en særdeles sosial og uredd valp med meget gode bygningsforhold - jeg valgte derfor da å beholde henne. En tid senere, når Juni var ca 7 mnd, vurderte jeg å selge henne da jeg samtidig også hadde beholdt en annen tispevalp fra et annet kull. At valget falt på å beholde Juni skulle senere vise seg å være svært avgjørende for årene som kom. Juni fikk i en alder av bare 3 år ødelagt sin utstillingskarriere på grunn av en skade (avrevne sener) i en tå på det ene bakbenet som viste seg å ikke la seg operere - men hun har ved sine få opptredner i utstillingsringen særlig vært populær blant tyske dommere som særlig har fremhevet hennes utmerkede type, kraft, utrykksfulle hode og utstråling samt hennes langtrekkende kraftfulle jordvinnende bevegelser. Hennes beste plassering på en utstilling var når hun i 2001 ble SG 8 Norsk Vinner(12-18 mnd) for Johnny Johnsen. Plasseringene på senere utstillinger og vinnerutstillinger har vært preget av plasseringer lengre bak (etter først å ha vært ropt høyt opp) - men dette alltid forårsaket av skaden hun pådro seg som ung. Men det er ikke som utstillingshund Juni vil bli husket - men som en av oppdrettets mest betydningsfulle avlstisper med et generelt sett meget godt avlsresultat (eksteriør, sunnhet, mentalitet).
Les mer om Juni her »


Tango av SvebøTango av Svebø fant igjen hester etter storstilt leteauksjon

Tango av Svebø og hans eier Tone Hetty Larsson, som har hatt et lite avbrekk i brukshundkonkurransene siste året, fant igjen 2 vekkskremte hester i en storstilt leteauksjon fredag i et ugreit terreng med svært tett vegetasjon. Er helt tydelig at T-kullet er noe for seg selv...søsteren Troya jagde for noen måneder siden på dør innbruddstyver i Sandefjord som siden viste seg å være en del av en utenlandsk bande som var på rundreise og blant annet stjal airbagger i biler de brøt seg inn i. Les artikkelen fra HA her »


Bianca Zita av Svebø 12 årEn hyllest til veteranene i oppdrettet vårt etter snart 13 år og 24 kull

Etter snart 13 år med oppdrett er det gledelig at vi kan registrere at svært mange fra våre første kull fremdeles er i live. Vår konklusjon er klinkende klar på hvorfor nettopp noen hunder blir gamle: Generell god helse og eiere som er flinke til å stelle hundene sine riktig synes å være en rød tråd. En HD- eller AA-diagnose synes som lite relevant for at hunden skal kunne bli gammel. Aldrende hunder trenger naturligvis mer oppfølging av veterinær om det trengs, og det er ufattelig hvor lite som skal til for at livskvaliteten skal være bra med de riktige eierene. Les mer her »


Tango av SvebøVi tilbyr kvalitetshundebur for bil til alle våre valpekjøpere til en fordelaktig pris

Vi har nå inngått en gunstig avtale med produsenten av Hallingburet - Gol Stål AS - som vi med dette ønsker å videreformidle til så vel gamle og nye valpekjøpere. Dette er et hundebur til bil av svært høy kvalitet. De leveres med solide låser og hengsler. Burene leveres også pulverlakkerte i flere farger. Burene er produsert av aluminium hvilket gir det en lav vekt samtidig som konstruksjonen gjør den sterk.
Vi benytter selv bilbur Hallingburet - og vi er svært godt fornøyd med dette sammenlignet med andre bilbur vi har hatt tidligere. Vi har i lengre tid lett etter bilbur av en slik kvalitet - og det er også litt artig at de ser flotte ut i bilen. Burene har Gol Stål utviklet i samarbeid med Nordenstam Hundeskole. Burene leveres til etter faste mål eller tilpasset din bilmodell. Dette er virkelig bra bilbur som ikke skramler, og som hund og eier blir fornøyde med.
Kontakt oss for pris og/eller bestilling - tlf 53 66 35 41 / 45 00 31 21.


Copyright © Kennel Svebø

- Du er velkommen som valpekjøper -

Svenn Børre Steinsland
Nadlane 27 - 5708 Voss - Tlf. 56 52 00 16 / 45 00 31 21