Møt oss på:

Nyhetsarkiv 2009

Tidligere saker på nettsiden vår
Sist oppdatert:
26.05.2009

Edwin figurerer med Lotte:: NORSK-/NORDISK VINNER -09 ::

Prima hjelp fra Nederland til Norsk Vinner 2009

I dag fikk vi en gledelig melding om at vi får besøk og hjelp fra vår nederlandske venn på Norsk Vinner. Etter å ha sett hans lag med hundene da vi var og kjøpte Lotte hos dem i mars er dette utvilsomt et enormt løft for oss på et så stort arrangement. Undertegnede er jo, uten overdrivelse, ikke akkurat den sprekeste til beins selv lenger så dette blir av enorm hjelp og uvurderlig betydning !
På samme tid kan vi melde at vi har vært å hentet Wanta hjem igjen og levert Wendy til sine eiere i går. Hverken Wanta, Yalla eller Yuli ser bra ut. Totalt uten pels og ikke akkurat i den vekten en skulle ønske. Den svært godt pelsede Wanta som normalt er flott når hun er uten all denne pelsen er nå fullstendig "avkledd". Så vi ser dagene an, men håper at vi likevel skal kunne stille disse slik at vi får stilt vår første oppdretterklasse og avlsklasse etter Juni. Vi tar ikke så tungt på dette med disse tispene - Wendy er oppdrettets "spiss" nå som "gamle-Fanta er borte" - og vi tror at vår førstegangsgruppe vil bli OK.

Bilde oppe til høyre: Lotte vom Streek viser frem hva hun kan av i bitearbeid helgen jeg var i Nederland og hentet henne. Figurant er Edwin Mast.

:: SCHH1 IANKO AV SVEBØ ::

SchH1 Ianko av Svebø 9 1/2 årFå dager igjen til Ianko sin siste store opptreden
- eldste påmeldte hund til Norsk Vinner gjennom tidene ?

Neste helg, 16-19/7, braker Norsk- / Nordisk Vinner 2009 i gang. Som vi har skrevet før har vi meldt på hele 12 hunder, og vi mener selv at dette må være et formidabelt bidrag fra oss all den tid vi stort sett bare har 1-2 kull pr år. I spissen for våre påmeldte hunder er vår nå 9 1/2 år gamle Schh1 Ianko av Svebø. Han er påmeldt i brukshundklasse hann og vi har også valgt å delta i "mot og kamp-prøven". Vi antar at Ianko med dette sannsynligvis blir tidenes eldste påmeldte deltaker på Norsk Vinnerustilling. Vi har naturligvis ingen verdens forventninger om noen høy plassering, men vi er av den bestemte oppfatning av at han med sin form og kondisjon vil gjøre en god figur. Dette blir utvilsomt Ianko sitt definitive siste store arrangement, og vi håper at dette skal bli et verdig punktum for en fantastisk hunds karriere. Ianko fikk etter overgang til veteranklasse en "ny vår" - med flere topplasseringer og showplasseringer og til og med BIS1 veteran - noe som totalt i dag gjør han til en av de mestvinnende veteraner de siste årene.


:: YARO AV SVEBØ ::

Vi presenterer Yaro av Svebø
- en herlig og meget tiltalende hannhund med et stort potensial

Yaro av Svebø
Over: Fra en treningsøkt med flere Svebø-hunder 4-6/7.

Yaro var den mest billedskjønne valpen i kullet vårt etter Sirio della Real Favorita og Juni av Svebø. Han er tidligere ikke stilt, og ikke særlig trent for utstilling. Så det var i grunn med spenning vi så frem til å se han i helgen som var. Utvilsomt en utrolig flott hann, typefull, stor, middels kraftig og meget gjennomvinklet. Utvilsomt en hund som kan ha en meget lovende fremtid med masse og riktig trening. Han hadde to svært positiv treningsdager i helgen, og vi håper at det skal bidra til at han kan plassere seg bra.

Her kan du se noen flere bilder tatt av Yaro aktuelle helg:
Yaro Yaro Yaro Yaro Yaro


:: SCHH1 WENDY AV SVEBØ ::

Wendy straks klar for Norsk Vinner
- stor fremgang i treningen

Klikk på bildet for større versjon av bildet.
Over: Fra en treningsøkt med flere Svebø-hunder 4-6/7. Klikk på bildet for større versjon

Vel 1 1/2 uke før NV begynner ting så smått å falle på plass. Wendy fikk et utilsiktet treningsavbrekk pga en skade i en tå/klo som sannsynligvis har vært relativt gammel. Denne har imidlertid leget seg raskere enn vi kunne drømme om, og vi registrerer nå at hun har hatt enormt utbytte av den fysiske treningen de siste ukene. Hun vil ha sin siste fysiske treningsdag denne uken før hun får pause før NV. Hun skal nå tilbake til sin eier - hvorpå vi også skal hente hennes søster Wanta hjem for litt småtrening den kommende uken. W-kullet vårt er som kjent etter SchH3 VA Arko vom Butjenter Land. På morslinjen finner vi hennes mor SchH1 Juni av Svebø, som igjen er datter av Betty av Svebø og som var datter av min første hannhund Rothcos Nicko-Brando. Wendy er nok det beste eller nest beste vi har hatt over denne linjen. Vi nevner VA4 NV 2000 Fanta av Svebø.
Vi tror og håper at Wendy skal gjøre en god figur på Norsk Vinner !


:: 12 SVEBØ-HUNDER TIL NORSK/NORDISK VINNER ::

Nok en hund fra oss deltar
på Norsk Vinner 2009;
Xara av Svebø

Påmeldingsfristen til Norsk- og Nordisk Vinnerustilling går ut i dag torsdag 25/6.
Milena med Xara har nå også meldt sin interesse for å bli med på NV, og blir med det den 12 hunden fra oss som deltar på arrangementet.
Xara av Svbø, som er etter SchH3 VA1 Uno vom Trompetersprung/Troya av Svebø), skal delta i Åpen klasse tispe. Med Milena sin påmelding så har kennel Svebø klart å mobilisere hele 12 hunder til arrangementet uten særlige anstrengelser. Vi mener at vi med det har tatt klubbens oppfordring og utvilsomt kommet med et formidabelt bidrag.

Til høyre:

Xara og Milena har aldri før deltatt på utstilling, så dette blir i tilfelle deres første opptreden. De er aktive i NSCHK avdeling Bergen. Xara er barnebarn av våre pensjonerte hunder; SchH1 Ianko av Svebø og SchH1 Juni av Svebø som morfar og mormor.


:: SCHH1 WENDY AV SVEBØ ::

Skade har utsatt Wendy sin trening mot Norsk Vinnerutstilling 2009

SchH1 Wendy av Svebø
Over: En liten pause mellom treningsøktene 22.06.2009

Dessverre viste Wendy allerede etter første treningsøkt for noen uker siden å ha en skadet tå. Hun hadde brekt ene kloa på ene bakbenet - og med det ytterste tåledd. Dette medførte at vi holdt henne i ro i 14 dager siden vi ikke var sikker på omfanget. Veterinærbesøk for noen dager siden medførte at kloa med det ytterste tåledd ble fjernet. Wendy har slitt med en fryktelig løs hase på beinet hun er skadet i en lengre tid og har hatt kronisk passgang. Dette understreker vår mistanke om at hun har hatt en gammel skade samtidig som at hunden har hatt fullstendig feil grunntrening.
Vi ser allerde etter "operasjonen" en umiddelbar bedring, og vi har igjen gjenopptatt treningen. Denne innebærer daglig svømming samt ATV-turer hvor tempo varieres slik at hun må ligge i trav og med økende belastning. Vi har rådført oss med svært erfarne venner i Tyskland som i grunn hadde noenlunde samme treningsprogram å presentere - dog mer detaljert og planmessig slik at en har noe å gå etter. Problemet ligger i en underutviklet muskulatur i ryggbandene som koordinerer frem-og bakbensbevegelsene. Omstendighetene medfører at vi naturligvis er svært usikre på om vi når målet før NV og om tiden holder. Wendy er jo så utrolig flott - men bevegelsene må være i orden om hun skal ha en sjanse. Hun er nå på "tur opp" i pels - så sånn sett er dette i rute. Hun har lagt på seg noen kilo, og ser nå i grunn fremragende ut. Wendy er en hund med en storisk ro - altså med det en veldig godt utviklet av/på-knapp. Wendy er flere ganger stilt med klasseseier - og så langt V1 (og klasseseier) i Brukshundklasse tispe i Tyskland for Margit van Dorssen. Slikt gjør fallhøyden stor.. Vi håper uansett at hun skal gjøre en verdig figur og opptreden.


:: NORSK/NORDISK VINNERUTSTILLING ::

Nok en hund fra oss deltar på Norsk Vinner 2009;
Yaro av Svebø

Helt på tampen før påmeldingsfristen til Norsk- og Nordisk Vinnerustilling går ut har nok en valpekjøper fra oss meldt sin interesse.
Yaro av Svebø (etter Sirio og Juni) var kanskje en av de mest typefulle valpene i kullet. Vi har ikke sett han siden han ble hentet som valp, men bildene vi har fått tidligere viser en hund av meget høy kvalitet.

Med Therese (Yaro sin eier) sin påmelding - så er vi totalt oppe i 11 hunder påmeldt fra oss (10 hunder fra kennel Svebø + Lotte vom Streek).


:: NORSK/NORDISK VINNER 2009::

SchH1 Ianko av SvebøKennel Svebø har påmeldt 12 hunder til Norsk / Nordisk Vinnerutstilling

Årets Norsk Vinnerustilling for Norsk Schäferhund Klub, som også for året er Nordisk Vinnerutstilling, vil i år foregå på Jevnaker og nærmere bestemt Jevnaker fotballstadion 16-19.juli. Etter sigende en svært flott og egnet plass.
Vi konkluderer med at vi aldri noen gang har meldt på så mange hunder som vi har gjort nå i år. Når en samtidig tar i betraktning at vi er et oppdrett av en ganske liten målestokk - så mener vi å tro selv at 12 hunder totalt må være et godt bidrag fra oss og våre valpekjøpere.
Vi har i forkant av arrangementet sendt et brev til klubben da vi ønsker å få klarhet i noen problemstillinger som gjelder for oss og andre mindre oppdrettere om vi i det hele tatt skal kunne melde på mange hunder. Dessverre synes klubben at det ikke er verd bryet å besvare våre spørsmål. Hva dette skyldes vet jeg ikke - men siden vi ikke får noe svar av noe slag velger vi selv å tro at man i grunn ikke bryr seg særlig !
Noen av påmeldingene vi ville gjøre er allerede kunngjort - men vi har også noen overraskelser. Etter nøye vurderinger og oppfordringer fra mange hold har vi besluttet å nok en gang tørke støv av "gamlingen" Schh1 Ianko av Svebø - som i sitt 10 leveår nå er i særdeles god form. Dette har videre de to foregående utstillingene så til de grader understreket. Vi har derfor igjen gjenopptatt utstillingstreningen med han samt bitetreningen. Les mer her »


Svenn Børre Steinsland:: Takk ::

Ønsker å takke for alle hilsner og meldinger ifbm min 40-års dag


Ønsker å takke for all oppmerksomhet og hilsner/meldinger i forbindelse med min 40-års dag 6.juni.

Mvh Svenn Børre Steinsland


:: Utstilling hos NSCHK av Hallingdal 30.-31.mai ::

Nok en fabelaktig utstilling for Ianko
- enda et velfortjent CK

ianko 9 1/2 år
Over: SchH1 Ianko av Svebø - 9 1/2 åt gammel (Foto: Tore Mehlum)

I helgen bar turen til Nesbyen og det årlige pinsestemne. Utstillingen som er en av de største og mest populære her til lands trakk vel 90 hunder lørdag - og det samme dagen etter. Lørdag var det utstilling etter NKKs regler - og klasser fra 9 mnd og oppover. Søndag var det valpeskue - samt utstilling etter tysk mønster og Norgescup.
Vi reiste opp med gamlefar Ianko, Wanta, Yalla, Zalto og Zala. De to sistnevnte skulle debutere, og det var naturligvis litt spennende å se hvordan det gikk. Yalla ble stilt begge dager. Første dagen plasserte hun seg ok i klassen og fikk en flott bedømmelse. Hun mangler ringtrening og rutine - hvilket "ødelegger litt for henne. Dagen etter presenterte hun seg noe bedre, og fikk en kanonkritikk. Hun ble ML1 (klassevinner) i 10-12 mnd tispe og senere nest beste unghund på utstillingen. Ianko ble stilt på lørdag. Flott ført av Kjell Nymoen - som forøvrig har ført Ianko tidligere. Akkurat som forrige helg utløste gamlingens fantastiske travoppvisning en spontan applaus og dommerens "skamrosing" (bokastavlig talt) for hans "uforskammede gode bevegelser" . En dommer som forøvrig er første gang vi har stilt for. Fredrik Steen må utvilsomt være det mest friske tilsnitt og desidert beste som har skjedd den nordiske dommerstanden for Schäferhunder i moderne tider.... Les mer her » eller Se filmsnutt av Ianko her »


:: SCHH1 WENDY AV SVEBØ ::

SchH1 Ianko av SvebøWendy kommer til oss for trening før Norsk Vinner

Wendy som nylig har hatt valpekull etter sitt opphold i Tyskland og retur til Norge kommer om kort tid til oss. Hun skal stå her for trening frem mot Norsk Vinner slik at hun på den måten igjen skal være klar for en stor utstilling. Vi har gravd frem suksessoppskriften og treningsopplegget vi benytttet til vår nå avdøde, Fanta av Svebø, som ble VA4 og Norges nest beste norskoppdrettede tispe i 2000. Vi håper at Wendy skal få samme utbytte og resultat !
Wendy er per i dag oppdrettets desidert flotteste og høyest utstillingsmeritterte hund - og vi håper at treningen skal gi de resultater vi ønsker på Norsk Vinner. Vi har understreket før - at Wendy er på full høyde med Fanta - en hund som i sin tid ble stilt som nærmest ukjent for de fleste i Norge og klatret fra en ubetydlig plass til en plassering med den høyeste utmerkelsen en Schäferhund klan få takket være sin kondisjon og sine fremragende bevegelser.
Henne kullsøster, Wanta, vil således reise til Wendy sine eiere siden vi ikke har all verdens oppstallingskapasitet. Et miljøskifte for begge disse flotte søstrene er en bra ting. Vi håper at oppholdet skal medføre at Wendy får en verdig plassering på arrangementet som betraktes som Schäferhundfolkets 17. mai. Wendy skal når som helst ha løpetid og er derfor for tiden totalt uten pels - vi antar derfor at dette vil være i orden til Norsk Vinner. Vi legger ut treningsbilder og filmer av henne underveis...


:: Utstilling avd. Hallingdal::

SchH1 Ianko av SvebøVi reiser på avdeling Hallindal
sin utstilling 30-31.mai

Utstillingen fra forrige helg har gitt mersmak etter en tid hvor vi har vært totalt fraværende fra utstillinger. Vi reiser derfor denne helgen til avdeling Hallingdal sitt årlige arrangement.
Spennende for helgen er våre to valper som nå akkurat er gamle nok til å debuttere i utstillingsringen.
Vi tar med oss 5 hunder - og har meldt på: Zalto av Svebø, Zala av Svebø, Yalla av Svebø, SchH1 Wanta av Svebø og SchH1 Ianko av Svebø. Vi tar det primært som trening frem mot Norsk Vinner - og har i grunn ingen forventninger av noe slag.

Resultater publiseres med bilder og film en av de første dagene til uken.


:: Æ-kullet ::

Ægo av Svebø har flyttet til Kråkerøy
- siste valp i Æ-kullet er solgt

Aero
Over: Ægo av Svebø her med sin nye familie. Fra venstre: Linn, Chris André, Ægo og Lisbeth

Samtlige av valpene i Æ-kullet er nå solgt. Veslemann og barnas store favoritt her hjemme ble i dag hentet av sin nye familie. De har lett etter en ny hund med samme aner som sin forrige hund - og det er kjekt at de fant det de lette etter nettopp hos oss. Chris André og Lisbeth har fra før hatt hund som levde et langt og godt liv - og våre beste valpekjøpere er alltid de som har hatt hund til de har blitt gamle. Stabilie og aktive valpekjøpere vokser ikke på trær. Ægo - hos oss kaldt Ælias - fikk en svært tøff start på livet. Vi mistet som kjent hele 4 av 10 valper hvorpå 3 av disse var etter en infeksjon jfr. obduksjonsrapport fra veterinærinstituttet. Ægos liv var i noen dager i en tynn tråd hvorpå han trengte intensiv behandling med morsmelkerstatning og annen væsketilførsel - men etter vel 8-10 dager begynte denne fighteren raskt å komme seg. Tross i at var noe mindre av vekst enn sine søsken var han alltid den første til matfatet - og den siste til å forlate det. En slik valp får alltid naturligvis ekstra oppmerksomhet - og hjemme hos oss har han fått spesialbehandling og ekstra "mødre" i våre egne barn som hele tiden har hatt han med seg på hva enn det skulle være. Etter at vi begynte å annonsere han for salg ved 10 ukers alder har telefonene tidvis vært rødglødende - så vi har nærmest kunnet velge å vrake i valpekjøpere. Men valget for oss har vært svært enkelt. Vi ønsker dere lykke til med hundeholdet - og vi er veldig fornøyde med at Ægo har fått så gode og kompetente eiere. Vi har selv Ærna igjen hjemme som vi skal beholde selv - det vil si - vi har til hensikt å sette henne ut på fôravtale til en person eller familie med konkrete planer for hundeholdet.
:: Ø-kullet planlegges ::

SchH1 Wanta av SvebøNytt valpekull planlegges til høsten

Nå som alle valpene fra Z- og Æ-kullet er solgt, så planlegger vi nå neste valpekull.
Wanta runder 3 år i juli, og vi regner med at hun har løpetid engang i begynnelsen/midten av august. Hennes kullsøster, Wendy, har alt hatt sitt første valpekull som lover bra.
Til Wanta har vi til hensikt å benytte SchH3 Peik vom Holtkämper Hof. Hverken Wanta eller Peik er det vi kaller for inn-/linjeavlet de fem første generasjonene. Disse i kombinasjon med hverandre igjen gir heller ingen inn-/linjeavl hvilket bør betraktes som ganske unikt uansett hunderase. Vi har den bestemte oppfatning og erfaring av at dette gir sunne, robuste og kraftfulle individer. Således vil kombinasjonen absolutt være i tråd med vår avlsfilosofi. Øvrige valpekull vi har hatt på "blokken" er inntil videre skrinlagt pga den stadig dalende etterspørselen etter Schäferhund (jfr NKK sine statistikker). Vi velger derfor kun å ha kull på våre aller beste og høyest meritterte tisper.
I aktuelle kull vil valper selges til folk med konkretiserte planer for hundeholdet hva angår såsom utstilling og bruksmerittering. Slik vi kjenner Wanta og hennes aner vil vi anta at dette blir hunder som vil "kreve sin eier". Om du primært ikke er ute etter annet enn en familiehund hjelper vi deg gjerne videre på veien slik at du kommer til en annen oppdretter som gjerne har det du leter etter.
Les mer her »


:: Utstilling hos NSCHK av Rogaland ::

SchH1 Ianko av SvebøDe gamle er fortsatt best
- Ianko med nok en CK

Lørdag 23.februar avviklet Norsk Schäferhund Klub avd. Rogaland LP, skue og utstilling på klubbens flotte område på Sviland i Sandnes:
Fra oss hadde vi meldt på Yalla og Yuli, Wanta og gamlefar Ianko.
Hverken Yalla eller Yuli er fra før stilt - så dette ble i grunn kun for en første gjennomføring. Yalla med det beste resultatet, 1 JK 4 JKK og Hederspremie. Yuli ble sist i klassen denne gangen med 1 JK. Dommer Jan Knudsen uttrykte at Yalla nok var tiltenkt en CK - men siden hun ikke presenterte seg slik en burde kunne forvente så ble det med en HP som i seg selv er en indikasjon på at dette er en særdeles lovende tispe.
Wanta ble nok den store skuffelsen - for oss og for dommeren som uttrykte at hun også var tiltenkt en CK - men hun ville jo overhode ikke presentere seg i det hele tatt. Det endte med 1 BK 4 BKK. Undertegnede har gått med Wanta selv en tid fordi hun tidligere har vært ganske vrang når hun er ført av andre. Men helgens opplevelse setter et punktum for at jeg fører henne selv - så fra nå forsøker vi å finne en fast handler til henne. Gamlefar Ianko på 9 1/2 år derimot - sjarmerte publikum til arrangementets eneste spontane applaus. Dommeren uttrykte at hunden var i meget meget god kondisjon og hold for alderen og imponerte med sine jordvinnende og flytende bevegelser. Ianko fikk sin velfortjente CK og presenterte seg flott i konkurransen med de andre hannene som fikk CK og siden i konkurranse med en like gammel tispe som fra før er Champion. Dette er Ianko sitt 3 CK fra totalt 4 deltakelser/utstillinger tilsammen etter at han gikk over i veteranklasse. Ianko har fått en helt "ny vår" etter at han ble veteran, og det er kjekt at han endelig blir kredittert. Les mer her » eller Se filmsnutter av alle hundene våre her »


:: Y-kullet ::

Yalla av Svebø klar for sin første utstilling

Ælias av Svebø
Over: Yalla av Svebø - bilde tatt 19.mai. På bildet er Yalla 10 1/2 måneder gammel

Yalla var vårt førstevalg i siste kullet til SchH1 Juni av Svebø før hun ble pensjonert i fjor sommer. Vi beholdt andeler i hele tre tisper i kullet, men Yalla var vårt definitive førstevalg på absolutt tidligst mulig tidspunkt for å velge valp. Y-kullet sin far er SchH3/IPO3 Sirio della Real Favorita.
Vi har ennå ikke stilt noen fra Y-kullet, og vi ser nå frem med spenning til å stille Yuli og Yalla de kommende ukene. Begge tispene står på fôravtaler hos Espen og Marianne i Etne - som også er eiere av SchH1 Wendy av Svebø.
Yalla har i relativt langt tid vært ganske "ute-av-det" som vi sier, men synes nå virkelig å begynne å ligne et meget lovende emne. Hennes kullsøster Yuli er dog en litt annen type, og bygningsmessige forhold tilsier at hun er langt mer "ferdig utviklet" allerede. Pr dato er det tydelig at Yalla virkelig er i ferd med å bli det vi hadde håpet på. Hun har den siste tiden stagnert i veksten, og har i grunn nå fylt seg mer ut (lagt seg mer ut.) Det mangler riktignok en del ren utstillingstrening - men vi håper at det skal bli riklig med treningsmuligheter før Norsk Vinner.
Yalla og Yuli skal etter planen til tyskland for merittering senhøsten i år når (og om) HD/AA-resultatene er OK.
Første utstilling for vårt vedkommende av 2009 blir derfor i Sandnes kommende helg hvor vi har meldt på Yalla, Yuli, Wanta og gamlingen Ianko. Wendy er dessverre ute av pels og kondisjon siden hun akkurat har hatt valpekull.
Vår nye tispe; Lotte vom Streek:: Norsk Vinnerustilling 2009 ::

Bli med til årets store begivenhet !

Om få måneder arrangeres Norsk Schäferhund Klub Norsk vinnerutstilling 2009. Dette er schäferhundfolkets egen "17 mai" og det støste arrangementet for rasen i løpet av året. Dessverre har deltagelsen fulgt den negative utviklingen i registreringstallene for rasen de siste årene, men det betyr likevel ikke at vi alle kan være med å bidra til at antallet igjen stiger vesentlig. Nytt av året er at man også har opprettet åpen klasse (for hunder uten bruksmeritter) for på den måten å gi flere med voksne hunder sjansen å delta på arrangementet.
Kennel Svebø planlegger å stille og bidra med det største antallet hunder fra oppdrettet i vår nå 14 årige historie. Planen er å stille to hunder i brukshundklasse, en i åpen klasse, en i klassen 18-24 mnd, to i klassen 12-18 mnd. I den uoffesielle delen (skuet) håper vi å kunne stille hele 4 valper.
Følgende hunder er planlagt/vurderes påmeldt (eldste hunder først) :
SchH1 Wendy av Svebø, SchH1 Wanta av Svebø, Qwanni av Svebø, Lotte vom Streek, Yalla av Svebø, Yuli av Svebø, muligens Yasko av Svebø, Zala av Svebø, Zalto av Svebø, Ærna av Svebø, Æsta av Svebø og Æsko av Svebø.

Har du hund fra oss og ønsker å delta på skue, utstilling, lydighet, SchH eller RSP ? Vi vil prøve å få til noen samlingshelger fremover for fellestrening, og vi håper å gjerne høre fra flere av dere.


Maria K. Steinsland og Zalto av Svebø:: Z-kullet er leveringsklare ::

Vi presenterer
Zala av Svebø

Valpene etter Wendy og Clinten er nå leveringsklare, og i dag reiste vi og hentet valpen vi skulle ha fra kullet. Kullet er født og eies av Wendy sine eiere Marianne Grindheim og Espen Skjærbekk i Etne.

Zala er den valpen vi valgte å beholde fra kullet. En stor tispevalp med svært svært gode farger og sålangt en topp anatomi og vesen. Pr i dag er hun også veldig lik sin mor som valp - dog kanskje noen hakk bedre enn moren på samme tidspunkt. Vi håper og tror at Zala på alle måter blir lik sin svært gode mor. Vi våger å mene at Zala er en av de beste tispevalpene i vårt oppdrett noen gang.

Se Zala sin side her »


:: Z-kullet ::

Alle valpene etter Clinten og Wendy solgt

Samtlige av valpene i Z-kullet vårt etter SchH3 Clinten vom Holtkämper See og SchH1 Wendy av Svebø er solgt. Vi håper og tror at alle de nybakte valpekjøperene har funnet de valpen de har ønsket seg, og vi ønsker dere lykke til med oppdragelse - valpekurs og ellers et konstruktivt og givende hundehold.
:: Æ-kullet ::

Æsko og nye eiereÆsko av Svebø er hentet av sine nye eiere

I dag, søndag 3. mai, kom også Stein Amundsen og famile og hentet sin nye valp. Stein har uten overdrivelse betydelig erfaring med Schäferhund, og har via sin jobb i politiet totalt hatt tre godkjente tjenestehunder. Vi gleder også til å møte dere på utstillinger fremover. Æsko har vært kullets klart beste konstruerte valp, og har så langt virket som en svært sosial og nysgjerrig valp. Se flere bilder av Æsko her »


:: Æ-kullet ::

Æsa drarÆsa av Svebø er hentet av
sine nye eiere

I dag, lørdag 2 mai, kom Sølvi og Ståle fra Kristiansund for å hente sin nye valp. De har fra før en 14 år gammel langhåret tispe - så valget for dem om en ny langhåret valp var nok enkelt.
Vi håper dere hadde et trivelig døgn her i Kinsarvik, og ønsker dere lykke til med Æsa.
Det er alltid kjekt å selge hund til folk som har hund fra før som har blitt gammel eller de kjøper ny hund fordi gamlehunden er borte. Dette er det som vi alltid betrakter som våre tryggeste valpesalg. Sjelden har vi hatt så mange henvendelser på en valp som vi har hatt på denne svært trivelige og tiltalende langhårede tispvalpen. Se flere bilder av Æsa her »

:: Æ-kullet snart 5 uker gamle::

Nye bilder av valpene til Nilo/Qwanni
- flere valper igjen for salg (også langhår)

Qwanni-Nilo valp
Over: Qwanni og de 6 valpene hennes koser seg på plenen.

Valpene etter Nilo og Qwanni passerte sist søndag 4 ukers alder, og de har nå i vel en uke blitt presentert for fast føde i tillegg til morsmelken. Da valpene var 4 1/2 uke var tiden også inne for å la de få oppdage verden utenfor valperommet... Se valpekullets side her » eller les mer om de kullene vi tilbyr nå og i tiden fremover her »


:: Æ-kullet ::

Aesta drarÆsta av Svebø er hentet av sine nye eiere

I dag, lørdag, kom også Chris-Andre og Dina og hentet Æsta. Æsta er deres første hund, og hun er en valp som de har på en begrenset fôravtale hvilket betyr at vi har mulighet for å ha ett kull eller to når tiden er moden for det. Chris-Andre er bror til Qwanni sin fôrvert - med andre ord; Qwanni er en hund de etterhvert har blitt veldig godt kjent med.
Æsta har vi erfart som en svært vital valp med masse futt og fart, og har på alle måter vært en av kullets mest nysgjerrige valper siden de var svært små. Æsta er en av to tisper vi beholder "andeler" i, og vi håper med det at vi på dette viset også får flere døtre etter Qwanni som kan videreføre blodslinjen hennes. Se flere bilder av Æsta her »

Til høyre: Dina, Chris-Andre og Æsta
:: Æ-kullet ::

Valpene til Qwanni er leveringsklare
- Æro av Svebø er den første til å reise

Aero
Over: Æro av Svebø storkoser seg. Æro er en sønn av SchH1 Nilo v Heralmaborg og Qwanni av Svebø.

Valpene runder til helgen 8 uker, og er nå klare for å hentes av sine nye eier. Æro ( vår lille "bjørnunge") har utvilsomt vært kullets store sjarmtroll, og utvilsomt den flotteste langhårede valpen vi noen gang har hatt i oppdrettet. Han er en svær kraftfull bamse med et kraftfullt utviklet hode, benstamme og masse pels. Han har et herlig vinnende vesen som alle forelsker seg i. Anatomisk er han meget godt "konstruert". Æro skal nå gjøre nordlending av seg, og hentes nå på lørdag. Æsta hentes også på lørdag. Æsa og Æsko hentes neste helg. Ærna, vår egen tispevalp, skal etter all sannsynlighet til Qwanni sin forrige fôrvert. Se flere bilder av Æro her dagen før han reiste og da han ble hentet av sine nye eiere »
:: Æ-kullet ::

Valpene til Qwanni er leveringsklare
- 5 filmer lagt ut av valpene (30 min.)

I dag reiste vi til Voss til veterinær for obligatorisk valpesjekk. Der fikk de sin første vaksine og ble grundig kontrollert av veterinæren. Vi startet også opp Rabiesvaksinering av Qwanni hvilket betyr at vi neste gang hun skal parres reiser til Tyskland med henne. Vi konkluderer med at flere av valpene (2 av hannene) er av de aller største valpene vi noen gang har hatt. Store kraftfulle valper er alltid et meget godt tegn. Vi driver i dette øyeblikk og legger ut bilder samt 4 filmer (totalt 5) på Youtube fra sist søndag da valpene rundet 7 uker. Det kan ta litt tid før alle er tilgjengelige, men skal snart være ute. Filene er ganske store så kom innom i morgen om du ikke finner dem i dag. Vi har fremdeles igjen en herlig langhåret tispe samt en normalpelset hann. Se filmene og bildene her »
:: Wendy av Svebø ::

Avlskåringspapirene til Wendy er kommet
- meget god avlskåring og kritikk

Da har omsider kåringspapirene til Wendy kommet fra Tyskland. Normalt tar det gjerne et par måneder fra kåring til en mottar papirene fra Tyskland - men denne gangen tok det nærmere 5 måneder.
Wendy vant som kjent brukshundklasse tispe på en stor utstilling hun deltok på i Tyskland uken før hun skulle avlskåres. Den skrevne bedømmelsen av Wendy taler utvilsomt for seg. Les bedømmelsen her »
:: Æ-kullet har passert 6 ukers alder::

Full fart og fri utfoldelse i vårsolen
- 1 hann igjen for salg

Qwanni-Nilo valp
Over: 3 av Qwanni sine 6 valper storkoser seg i fri lek i vårsolen. I front til høyre ser vi kullets rabbagast og sjarmtroll - kullets største valp som er en langhåret hann. Således nr 2 som er en av tispene vi beholder en andel i, og til sist kullets beste valp (hann). Bilde er tatt 15/4.

Valpene etter Nilo og Qwanni passerte sist søndag 6 ukers alder. Dagene går med til å utforske nye miljøer. Vi bruker mye tid på grøntarealene og friområdene nedenfor huset (ved fjorden) - hvor valpene kan løpe fritt og kose seg blant ender og måker i timesvis. Alle valpene bortsett fra en normalpelset hann er reservert. Er du ute etter en Scäferhundvalp på på vårparten har vi kanskje valpen nettopp du leter etter.


:: Yalla og Yuli ::

Nye bilder av Yalla- og Yuli av Svebø

Yalla og Yuli
Over: Fra venstre Yalla og så Yuli. Storkoser seg i fri lek.

Da vi var i Etne i helgen for å se på kullet til Wendy hadde vi også gleden av å konstatere at våre to meget lovende unghunder er "i rute". Deres mor er vår nå pensjonerte avlstispe, SchH1 Juni av Svebø, og deres far er SchH3 / IPO3 Sirio della Real Favorita.
Både Yuli og Yalla har utviklet seg veldig bra - men vi ønsker å fremheve spesielt Yuli som har gått fra en "bytilværelse" i Oslo til et herlig liv på landet med alt dette følger med seg. Hun er nå i korrekt hold og særdeles god kondisjon, og hun preges stort av å trives i en flokk med flere hunder. Alt tyder på at dette blir en svært mentalt sterk hund med masse drifter. "Jentene" synes åpenbart å stortrives i hverandres selskap, og vi må si at Marianne og Espen virkelig har gitt dem de beste forutsetningene så langt. Yuli kom til dem for ca 1 1/2 mnd siden da hennes tidligere fôrvert ikke kunne ha henne lenger. Hun er derfor hos Marianne og Espen til vi har funnet en ny person eller familie som kunne tenke seg et aktivit hundeliv med en hund på fôr. Les mer om Yalla av Svebø her » eller om Yuli av Svebø her »Maria K. Steinsland og Zalto av Svebø:: Z-kullet av Svebø ::

Nye bilder av valpene til Wendy/Clinten

I uken som var passerte valpene til Wendy 6 ukers alder, og tiden var derfor inne for å "sortere" valpene. De er nå leveringsklare om vel 2 uker
Jeg og datteren min, Maria, tok derfor idag søndagsturen til Wendy sine eiere; Marianne og Espen i Etne.
Maria på 4 år måtte naturligvis bli med - hun er minst like interessert i hunder og spesielt valper som pappan. Hun er nok å regne for ekspert å være til bare 4 år å være :) , og enhver som ser henne i lag med valper ser hvilken fantastisk tiltrekning hun har på valper og det fine kontakten hun alltid får..
Vi har fremdeles ledige valper igjen, og det finnes også tre langhårede tisper i kullet for de som ønsker dette.
Les mer om kombinasjonen her » eller Se bildene her »


Bilde til høyre:
Maria og kullets beste valp (hann) - Zalto av Svebø

Lotte vom Streek:: NY TISPE TIL KENNEL SVEBØ::

Lotte vom Streek kommer til Norge 22.mars

Som tidligere annonsert har vi lenge planlagt å skaffe oss flere "bein å stå på" - altså skaffe oss flere fremtidige avlstisper. Dette har vi nå altså gjort - og helgen 20-22.mars reiser vi til Nederland hvor Lotte står hos sine nåværende eiere - kennel Zomerdijkslanden v/Edwin Mast and Janine Krabbe. Vi har som kjent bygget oss opp over to blodslinjer som vi har holdt på i mange år, men har nå satt i gang en gradvis supplering i flere tisper som skal inngå i vårt avlsprogram i årene som kommer. Vi bestrever selvsagt å finne tisper som representerer "typene" vi verdsetter. Vi løper ikke etter de overprisede stjernene, men gode tisper med de rette avlsforutsetninger og som forener sunnhet - mentalitet og et bra eksteriør. Skritt en er nå altså gjort, og vi har nå gjort avtale på denne ungtispeen som er fra en meget renomert tysk oppdretter og like reneomert nederlandsk eier. Lotte representerer avlsmessig det ypperste i våre øyne, og på samme tid har tispen en HD-zuchtwert som er svært svært god samt at hennes stamtavle kun består av hd-frie individer. Hun er fri for Ursus v Batu i sin stamtavle, og med det en hund som vi kan benytte det meste til. Typemessig står hun veldig til vår gamle Juni og flere av hennes døtre. Den første tiden skal tispen stå hos våre svenske venner og samarbeidspartnere, Mica og Matti på kennel Övarden, siden det i grunn er litt fult opp her. Mica kommer til å ta ferdselsprøven med henne slik at hun med det ganske raskt er klar for avl - før vi evt meritterer henne videre etter hvert. Tispen er ment å bo her hos oss på permanent basis. Vi satser på å stille henne i 18-24 mnd tispe på Norsk Vinner i år. Les mer om Lotte vom Streek her »


:: 26.JANUAR; Z-KULLET ER FØDT ::

WENDY HAR FÅTT 8 VALPER
- 6 tisper og 2 hanner

Wendy og valpene

I dag kl 13.00 kom første valp, og etter noen timers innsats hadde Wendy født 8 meget store kraftfulle valper (snittvekt på 675 gram !!!). Forelingen ble 2 hanner og 6 tisper. Dette er det eneste kullet etter Clinten i Norge, og vi forstår nå at hans eier i Tyskland har solgt han til Taiwan. Kullet er født og selges av Wendy sin eier, Marianne Grindheim i Etne, men registreres på oss. Dette er et kull vi har svært store forhåpninger til, og vil utvilsomt være et kull du burde vurdere om du er ute etter en typefullhund av høy kvalitet. Les mer om kullet her »


:: Æ-kullet 1 uke gamle::

Harmonisk i valperommet

Qwanni-Nilo valp
Over: En av valpene 4 dager gammel.

Valpene er nå 1 uke gamle. Etter at de fire første døgnene ble svært hektiske, har det nå vært rolig og harmonisk i valperommet. Valpene vokser bra, og særlig to av hannene er virkelig noen plugger. Qwanni har en fantastisk ro, og viser med alt at hun er en svært god valpemor. Qwanni har selv et fantastisk herlig gemytt og et rolig omgjengelig vesen, og dette gir oss de beste forutsetninger for pregningen av valpene. Se valpekullets side her » eller les mer om de kullene vi tilbyr nå og i tiden fremover her »


:: Æ-kullet født 01.03.2009 ::

Qwanni av Svebø har født 10 valper !!

Qwanni-Nilo valp
Over: En av de nyfødte valpene etter SchH1 Nilo van Heralmaborg og Qwanni av Svebø.

Nøyaktig på terminen 1/3 skulle de altså komme. Fødselen startet rundt 10, og til sist telte vi 5 tisper og 5 hanner. Dessverre lå den ene hannen fast lenge før vi fikk den ut og derfor fikk vi den ikke ut i live. Desverre fant vi også en tispavalp død på ettermiddagen på mandag. De andre 8 synes så langt å ha det bra til tross for at de er relativt små i forholdt hva vi er vant med. Så langt, ut i fra det en kan vurdere av nyfødte valper, synes de å tegne til å få farger og pigment langt langt bedre enn hva vi har i våre fleste valpekull. Les mer om valpekullene våre her » eller se flere bilder og filmsnutt av valpene etter Qwanni og Nilo her »


:: ÅRETS SVEBØ-HUND 2008 ::

Ambulansemannen som solgte motor-sykkelen og kjøpte seg Schäferhund
- på god vei mot godkjenning av sin første redningshund

Kay Roger og Xantho

Vi ønsker med dette å gratulere og formidle at Kay Roger Ringheim - Voss, og hans første hund Xantho av Svebø av oss er kåret til "Årets Svebø-hund 2008". Kay Roger og Xantho føyer seg inn i rekken av et knippe hunder vi gjennom årene som vi med dette har ønsket å gi denne oppmerksomheten. Kay Roger og Xantho har allerede passert første hinder/godkjenning, og skal etter planen forsøke B-godkjenningen innen kort tid. Les mer her »


Solo vom Köttersbush:: Ø-kullet ::

Wanta er parret med SchH3 Solo vom Köttersbush

Wanta startet løpetiden søndag 8/2, og planen har vært å parre henne i Tyskland. Imidlertid gjør flere forhold det til at vi har valgt å parre henne i Norge til første kullet siden det gjerne blir et sjansespill å reise til Tyskland med ei tispe som ikke før er parret. Samtidig kommer det på et tidspunkt hvor Qwanni sin fødsel er nært forestående, og vi trenger tiden hjemme til å gjøre ferdig det nye valperommet i nybygget
Vi valgte å bruke SchH3 Solo vom Köttersbuch etter å ha vurdert han opp mot et par andre alternativer, og valget var i grunn lett etter å se hvordan solo har overbevist i avl med sine svært typefulle avkom. Fredag formiddag tok vi blodprøve på veterinærhøyskolen i Oslo for å måle progrestronnivået hennes. Denne viste 22 hvilket tilsa at hun hadde startet eggløsning dagen før. Vi traff altså tidspunktet perfekt, og reiste av gårde samme ettermiddag og parret med Solo. Wanta var forbausende lett og medgjørlig med tanke på at dette blir hennes første kull. Undertegnede erfarte Solo som en svært sosial og utrolig trivelig "bamse". Les mer om kombinasjonen her samt de to andre kullene våre her »


SchH1 Nilo van Heralmaborg:: Æ-KULLET ER PÅ VEI ::

Qwanni av Svebø er drektig !!

Vi kan nå bekrefte at Qwanni av Svebø er drektig - og hun er SVÆR !. Far til kullet er den meget trivelige og typefulle SchH1 Nilo van Heralmaborg.
Dette blir Qwanni sitt tredje valpekull, og faktisk det første kullet hennes som fødes hjemme hos oss selv. Hennes første kull ble født hos hennes tidligere fôrvert, og det andre hos en annen oppdretter. I hennes to foregående valpekull finnes det individer av meget høy kvalitet noe som vitner om at hun er en meget god link etter sin nå pensjonerte mor. Qwanni fremstår i dag med en særdeles god HD-statistikk hvilket også er tydelig understreket med sannsynligvis norges beste HD-index (NKKs nye beregningssystem for en hunds nedarvingsevne hva angår hofteleddsfeil). Svært sjelden har vi også ventet kull som skal ha så gode forutsetninger for å få sterke sort/rødbrune farger. Les mer om kommende kull her »


:: 26.JANUAR; Z-KULLET ER FØDT ::

WENDY HAR FÅTT 8 VALPER
- 6 tisper og 2 hanner

Wendy og valpene

I dag kl 13.00 kom første valp, og etter noen timers innsats hadde Wendy født 8 meget store kraftfulle valper (snittvekt på 675 gram !!!). Forelingen ble 2 hanner og 6 tisper. Dette er det eneste kullet etter Clinten i Norge, og vi forstår nå at hans eier i Tyskland har solgt han til Taiwan. Kullet er født og selges av Wendy sin eier, Marianne Grindheim i Etne, men registreres på oss. Dette er et kull vi har svært store forhåpninger til, og vil utvilsomt være et kull du burde vurdere om du er ute etter en typefullhund av høy kvalitet. Les mer om kullet her »


Yuli av Svebø:: VI SØKER FÔRVERT::

Vi trenger ny fôrvert til en av våre flotte valper; Yuli av Svebø (f. 2/7-08)

Vi må dessverre se oss om etter ny fôrvert da Yuli sin nåværende fôrvert har utviklet det mange av oss er mest redd for - allergi mot hund etc. Det er derfor med stor sorg at hun formidlet oss dette i dag etter å ha fått de endelige prøveresultatene.
Yuli er sannsynligvis en av de beste tispevalpene vi har hatt på mange år, og er naturligvis en ung frøken vi har store forventninger til. Yuli er en rolig, livsglad, nysgjerrig og meget sosial valp. Hennes foreldre er SchH3/IPO3 Sirio della Real Favorita og SchH1 Juni av Svebø. Yuli har vi til hensikt å benytte i avl når tiden er moden for det, og skal inngå som en del av avlsprogrammet vårt. Ønsker du en hund på fôravtale betinger det enten at du har erfaring med brukshundarbeid og utstilling eller utvilsomt har til hensikt å bedrive med brukshundsport eller kanskje utdanne en redningshund i NRH. Du bør naturligvis også være interessert i utstilling. Yuli settes ut på helfôravtale hvilket betyr at vi ikke tar oss betalt for henne, men at vi i prinsippet eier henne til hun pensjoneres. Ellers vil hun være "din hund" i det daglige. Primært søker vi folk som ikke bor for langt unna oss (vestlandet), men vi kan også vurdere andre om dette skulle overbevise oss. Vi gir deg gjerne referanser ! Om dette kunne være noe for deg er du velkommet til en hyggelig hundeprat på tlf 53 66 35 41 / 45 00 31 21 (e.17.00). Se Yuli sin side, stamtavle og bilde her » eller les mer om fôravtaler her »


:: NY TISPE PÅ VEI TIL KENNEL SVEBØ::

Vi har investert i ei ny flott ungtispe fra Tyskland

Som tidligere annonsert har vi lenge planlagt å skaffe oss flere "bein å stå på" - altså skaffe oss flere fremtidige avlstisper. Vi har som kjent bygget oss opp over to blodslinjer som vi har holdt på i mange år, men har nå satt i gang en gradvis supplering i flere tisper som skal inngå i vårt avlsprogram i årene som kommer. Vi bestrever selvsagt å finne tisper som representerer "typene" vi verdsetter. Vi løper ikke etter de overprisede stjernene, men gode tisper med de rette avlsforutsetninger og som forener sunnhet - mentalitet og et bra eksteriør. Skritt en er nå altså gjort, og vi har nå gjort avtale på en ungtispe på straks 1 1/2 år fra en meget renomert tysk oppdretter. Tispen står for tiden i Nederland, og det eneste som nå gjenstår før vi henter henne er en blodprøve. Tispen representerer avlsmessig det ypperste i våre øyne, og på samme tid har tispen en HD-zuchtwert som er svært svært god samt at hennes stamtavle kun består av hd-frie individer. Hun er fri for Ursus v Batu i sin stamtavle, og med det en hund som vi kan benytte det meste til. Typemessig står hun veldig til vår gamle Juni og flere av hennes døtre. Den første tiden skal tispen stå hos våre svenske venner og samarbeidspartnere siden det i grunn er litt fult opp her. Men tispen er ment å bo her hos oss på permanent basis. Vi kommer tilbake med mer info, bilde etc så snart vi har bestilt flybilletten.


Wanta hodebilde 26/12-08:: PLANLAGTE VALPEKULL ::

Wanta venter løpetid
- parres innen ca 1 mnd

Etter kalenderen så venter nå SchH1 Wanta av Svebø løpetid om få uker. Hun har allerede begynt å røyte, og erfaringsmessig pleier hun å få løpetid svært kort tid etter.
Hvilken hannhund hun blir parret med vil vi kunngjøre i dagene hun blir parret. Siden dette blir hennes første parring og forhåpentligvis første kull er vi uansett realistiske siden hun ikke har vært med på dette tidligere. Ved tidligere løpetider har hun virket noe "arg" på hannene - men normalt sett blir de mer "medgjørlige" med alder og modenhet.
Wanta er tispen som p.t. er ment å "overta" etter moren her på kennelen - og naturligvis har vi store forventninger til hva hun kan bidra med i avl siden vi har valgt å satse mye på henne i årene som kommer. Dette blir vårt tredje kull dette året - som tidligere annonsert - og vi er allerede i gang med planlegging av et ytterligere kull. Dette blir da Vaneska av Svebø. Vaneska har fra før ett kull i Sverige som ser meget lovende ut. Når Vaneska evt får sitt valpekull (Å-kullet) vil vi med det ha rundet alfabetet siden vi startet med oppdrett i 1995 - og begynner da igjen på "A". Les mer de våre valpekull her »


Ella Evita av Svebø:: VÅRE PENSJONISTER ::

Evita (snart 11 år) holder ut

I går fikk vi en litt hyggelig melding. Vår pensjonerte avlstispe, Ella Evita av Svebø, som for en tid siden ikke virket særlig bra holder fremdeles ut. Eier tok det som de trodde var den tunge turen til veterinæren med det for hensikt å avlive henne, men veterinæren syntes at hun var ved god almenntilstand og ble sendt hjem igjen med medisiner mot forkalkningssmerter (Metacam). Kjekt å høre at det er veterinærer som søker problemløsning som er levelig for hund og eier. Veldig bra ! Evita har hatt to kull hos oss. Det første var I-kullet hvorpå vi selv har Ianko som selv rundet 9 år i desember. Det neste og siste kullet hennes var L-kullet vårt som ble født i 2001. Det er svært få vi har hatt kontakt med fra kullet hun selv kommer fra i årene som har gått, men sist vi sjekket (på senhøsten i fjor) var iallefall hennes kullsøster Exxi i live. Det er alltid kjekt å få bilder av pensjonistene fra oss - og bilder som viser at de ennå er vitale og lekne. Evita er fremdeles det beste "morsemne" undertegnede noen gang har opplevd. All hennes adferd er basert på rent instinkt uten nøling både under fødsel og "barselperiode". Vi har blant annet lagd en film fødselen til L-kullet som dokumenterer dette svært godt. Ella Evita er datter av selveste SchH3 VA Wobo vom Lärchenhain og Aika av Svebø.


Copyright © Kennel Svebø

- Du er velkommen som valpekjøper -

Svenn Børre Steinsland
Nadlane 27 - 5708 Voss - Tlf. 56 52 00 16 / 45 00 31 21